S.M.O.M

Het Palazzo Malta is de thuisbasis van de Soevereine Militaire Orde van Malta (SMOM). Dit stukje van hun minuscule grondgebied ligt aan één van de meest luxe winkelstraten van Rome. SMOM staat bekend als “het land zonder land” (hoewel het een 99-jarige huurovereenkomst heeft van het bovenste deel van een fort in Malta). Het heeft wel zijn eigen vlag, overheid, wetten, stempels, paspoort en autonummerplaten.

Je kunt tot aan een hek de poort inlopen, vanwaar een binnenplaats te zien is.

Het meest enerverende deel van mijn bezoek van 15 minuten was toen ik een auto het paleis zag verlaten met het nummerbord SMOM 1. Dit behoort waarschijnlijk toe aan hun Italiaanse ambassadeur.

Ze hebben ook een klein bezoekerscentrum, bereikbaar via de zij-ingang aan de Via Bocca di Leone 73. Daar kun je hun postzegels kopen en meer te weten komen over hun geschiedenis. Maar hoewel ik binnen de geadverteerde openingstijden aankwam (maandag tot vrijdag, tussen 9.30 – 13 en 14 – 16), vond ik de grote houten deur gesloten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s