Food Tour Hanoi

Hanoi1

Om half 5 moest ik me melden bij de overdekte markt van Hanoi voor de rondwandeling met gids langs verschillende eettentjes, A Taste of Hanoi. Ik stond braaf op tijd te wachten, maar zag niemand die bij de tour zou kunnen horen: geen medetoeristen, geen gids. Na een minuut of 10 kwam er een Vietnamees meisje vragend op me af. Ze bleek de gids te zijn en ik de enige gast van vandaag. In de wirwar van mensen op straat in Hanoi hadden we elkaar gewoon over het hoofd gezien. Gids Giang is 22 en studeert Engels aan de universiteit.

Hanoi2

Het proeven begint al bij een kraampje voor de markt: deze man verkoopt gevulde broodjes. Heel dun en smal, een overblijfsel uit de Franse tijd want ze zijn gevuld met paté. Erg lekker.

Hanoi3

We lopen verder langzaam de oude wijk van Hanoi in. Deze winkel verkoopt gedroogd fruit in allerlei smaken. Sommige zoet, andere zout of met pittige kruiden. Je eet ze als snoepjes.

Hanoi4

Dan wordt het tijd om voor het eerst ergens te gaan zitten en wat substantiëlers te gaan eten. Bij dit restaurantje verkopen ze dunne, gestoomde rijstpannenkoekjes met vulling. Ze zijn gevuld met varkensgehakt en paddenstoelen, met een laagje gefrituurde uitjes en koriander er bovenop. Alle kosten voor het eten waren al in mijn tour inbegrepen, maar dit kost bijvoorbeeld 35.000 dong per portie (1,30 EUR).

Hanoi5

Het serieuze werk van de avondmaaltijd is nu begonnen. Ik ben vergeten een foto te maken van het beste maal van de tocht, noedels met rundvlees, pinda’s en groenten (Bun Bo Nam Bo). Het derde restaurantje waar we een hoofdgerecht namen was deze: gegrild varkensvlees met rijstvermicelli. Naar goed Vietnamees gebruik krijg je alle ingrediënten apart, zodat je er een eigen mix van kunt maken. De schaal rode pepers zorgt ervoor dat je het ook zo scherp kunt maken als je wilt. Eerlijk gezegd is dat wel nodig ook, het Vietnamese eten is door het overdadige gebruik van rijstproducten al snel heel flauw.

Hanoi6

Je hebt hier maar weinig nodig om een restaurant te beginnen. Dit echtpaar kookt het gegrilde varkensvlees en de krabrolletjes, die we net gegeten hadden, gewoon op straat.

Hanoi7

Tijd voor dessert, bij een stalletje in de straat van mijn hotel: fruitsalade met gecondenseerde melk (links). En een warme mix van kleefrijst en bonenpasta in een gembersaus (boven).

Hanoi8

Als allerlaatste stop liepen we naar het Hoan Kiem-meer, waar de festiviteiten voor Oudejaarsnacht al in volle gang waren (lees: harde muziek en video’s, uitgezonden vanaf een groot podium). Het was er erg druk. Het koffietentje waar we naar toe zouden gaan had echter de deuren gesloten. Dus belandden we bij het Lake View Café, met een dakterras. Daar kreeg ik eierkoffie: koffie met daarop een crèmige laag van geklopt eigeel met suiker. Een soort cappuccino maar dan romiger.

Een gedachte over “Food Tour Hanoi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s