Programma Vietnam & China

Na de kerstdagen reis ik af naar het noorden van Vietnam en het zuiden van China voor een reis van 2,5 week. In beide regio’s ben ik al eens eerder geweest, maar ze zijn mooi genoeg om nog eens aan te doen. Bovendien liggen er nog 7 werelderfgoederen te wachten die ik nog niet gezien heb. De temperaturen kunnen variëren van 18 graden aan de kust in Xiamen tot rond het vriespunt bij de hooggelegen rijstterrassen in het binnenland – de korte broek blijft dus thuis.

Ik doe alles met openbaar vervoer, met bus, trein en een enkele binnenlandse vlucht. Het plan is ongeveer als volgt:

Datum Programma Verblijf
27 december Vlucht Amsterdam – Hanoi, met overstap in Parijs. Vertrek 9.25 uur, aankomst met Vietnam Airlines (VN018) om 6.30 uur volgende dag. Vliegtuig
28 december Aankomst vroeg in de ochtend – het is in Vietnam 6 uur later dan in Nederland. Transfer naar Tam Coc, zo’n anderhalf uur ten zuiden van Hanoi. In de middag fietsen of wandelen tussen de rijstvelden door in deze landelijke omgeving. Tam Coc Mountain View Homestay, Tam Coc
29 december Trang An (WE1) is een gemengd werelderfgoed en cultuurlandschap dat ligt in een mooi karstgebergte. In de kalksteengrotten zijn sporen van menselijke bewoning gevonden tot 33.000 jaar geleden. Je kunt de omgeving het best per boot verkennen. Tam Coc Mountain View Homestay, Tam Coc
30 december Naar de Ho Citadel (WE2), 1 uur met de bus & taxi. Dit zijn de resten van een 14de eeuws kasteel. Tam Coc Mountain View Homestay, Tam Coc
31 december In de ochtend met de bus terug naar Hanoi. Aan het eind van de middag meet met een 4 uur durende tour door de oude stad, stoppend om zo’n 25 Vietnamese delicatessen te proeven bij verschillende stalletjes en restaurants. Hanoi Glance Hotel, Hanoi
1 januari Dagtocht naar Yen Tu met het openbaar vervoer. Dit is een mogelijk toekomstig werelderfgoed, gerelateerd aan de oorsprong van het Zen-boeddhisme in Vietnam. Hanoi Glance Hotel, Hanoi
2 januari Hele dag nog in Hanoi. Om 21.20 uur vertrekt de nachttrein naar China. Nachttrein
3 januari Om 7 uur uitstappen op het station van Ninming, voor een bezoek aan de Zuojiang Huashan rotskunst (WE3). Dit zijn groepen rode rotstekeningen langs een rivier. Aan het eind van de ochtend reis ik in 2 uur door met de bus naar Nanning. Als ik nog tijd heb bezoek ik daar het provinciale museum van Guangxi. Yonggui Hotel, Nanning
4 januari Om 11 uur met de snelle trein van Nanning naar Kunming. De 780 kilometer worden overbrugd in 5 uur. Jinjiang Inn, Kunming
5 januari Met bus en taxi naar de fossielenvindplaats Chengjiang (WE4). Hier zijn de oudste fossielen van vissen en weekdieren gevonden. Jinjiang Inn, Kunming
6 januari Lange dag met de bus de bergen in naar Yuanyang. Flowers residence, Yuanyang
7 januari Bezoek aan de Hani rijstterrassen (WE 5). De terrassen staan in de winter onder water en worden dan bevolkt door vissen en eenden. Flowers residence, Yuanyang
8 januari Dagtocht door de omgeving van de rijstterrassen met traditionele dorpen van de Hani-bevolkingsgroep. Flowers residence, Yuanyang
9 januari Met de bus terug naar Kunming. Dit duurt weer het grootste deel van de dag. In de avond vliegen naar Xiamen (19.50 – 22.35) met Xiamen Airlines. Ibis Styles XM Zhongshan Hotel, Xiamen
10 januari Bezoek aan Gulangyu (WE6), een eiland voor de kunst van Xiamen. Hier woonden in de 19de eeuw de buitenlandse missionarissen en zakenlieden die betrekkingen onderhielden met het Chinese vasteland. Ibis Styles XM Zhongshan Hotel, Xiamen
11 januari Bezoek aan de stad Quanzhou, een half uur verderop met de sneltrein. Quanzhou was een voorname stad aan de maritieme Zijderoute. Hierover is een modern museum te bezoeken. Verder is er een 1000 jaar oude moskee en één van de oudste bruggen van China. Ibis Styles XM Zhongshan Hotel, Xiamen
12 januari In 3,5 uur met de bus naar de Fujian Tulou (WE7). Dit zijn grote, ronde huizen van de Hakka bevolkingsgroep. Ze worden gemeenschappelijk bewoond, soms wel door 80 families tegelijk. Overnachting in één van deze huizen. Tulou Fuyulou Changdi Inn, Liulian
13 januari In de ochtend bezoek aan nog wat andere Hakka-dorpen – er zijn in totaal 10 locaties. Dan terug naar Xiamen per bus (3,5 uur). Hualuxe Xiamen Haicang, Xiamen
14 januari Terugvlucht van 12.50 tot 18.20 naar Amsterdam rechtstreeks met KLM (KL884), inclusief 7 uur tijdsverschil. Thuis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s