Muscat & Sur

De Omaanse hoofdstad Muscat is een langgerekte agglomeratie zonder duidelijk centrum. Op mijn eerste ochtend navigeer ik er doorheen in mijn spierwitte Volkswagen Passat – ze hadden geen kleinere auto bij de verhuurmaatschappij. Ik ga ondanks hier en daar een verkeerde afslag richting de Grote Sultan Qaboes-moskee. Dit is de grootste moskee van het land, gesticht in 2001 door de huidige sultan van Oman.

Muscat1

Herinneringen aan de islamitische architectuur van Uzbekistan

Iedere ochtend van 8-11 uur zijn de ‘ongelovigen’ hier welkom. Bij mijn aankomst tegen 9 uur blijken ze al in grote getale aanwezig. Zoveel toeristen te zien is wel weer even wennen na Koeweit. Mensen komen hier met bustours vanaf de strandhotels en de vele cruiseschepen die ook hier voor anker gaan. Als je geen zedige kleding of hoofddoek bij je hebt, kun je de traditionele Omaanse dracht huren bij de ingang. Je ziet dan ook opvallend veel westerse toeristen rondlopen in een zwarte abaya of witte dishdasha.

De moskee is een groot complex met verschillende gebouwen, maar het hoogtepunt is toch de grote gebedsruimte. Bij het binnentreden gaan er heel wat uitroepen van bewondering door de rijen toeristen. Centraal hangt een 8 ton zware en 14 meter hoge kroonluchter van swarovskikristal, echt een geweldig ding. Twee mannetjes zijn hem net vanaf een hoogwerker aan het oppoetsen.

Muscat2

Misschien wel de grootste kroonluchter ter wereld

De overtreffende trap is ook nodig voor het Perzisch tapijt dat de vloer van de gebedsruimte bedekt: het is handgeweven en bestaat uit één geheel van 70 bij 60 meter. Als toerist mag je er trouwens niet op lopen, ze hebben er op de looproute blauwe lakens overheen gelegd.

Muscat3

Het op één na grootste Perzische tapijt ter wereld

De moskee is opgetrokken uit een grijzige zandsteen. Die wat onbestemde kleur is ongeveer het enige dat ik er niet mooi aan vind. Qua architectuur doet het verder erg denken aan de grote islamitische monumenten uit Uzbekistan.

Deze verwijzing naar historische islamitische bouwkunst zie je ook terug in twee prachtige lange galerijen, waarin nissen met geglazuurde tegels zijn aangebracht. Het is net alsof je een reis maakt langs de tradities van o.a. Perzië, het Byzantijnse rijk, de Indiase Moghuls en het Arabisch schiereiland.

Muscat4

Drie van de betegelde nissen in respectievelijk Perzische, Saoedische en Mameloekse stijl

Na anderhalf uur over het complex rondgedwaald te hebben wordt het tijd om verder te gaan. Ook het Nationaal Museum van Oman staat nog op mijn lijstje van vandaag. Het ligt helemaal aan de andere kant van de stad, ruim 20 kilometer van de moskee vandaan. Deze buurt staat bekend als ‘het oude centrum van Muscat’, maar er is niet veel ouds meer aan. Er staan een paar grootse gebouwen, zoals het ministerie van Financiën, een paleis van de sultan en dus het Nationaal Museum.

Het museum heeft veel aandacht voor de vier werelderfgoederen van Oman, dat komt voor mij natuurlijk goed uit. Het moet het wel hebben van de reconstructies, zo zijn er houten maquettes van de belangrijkste forten en is een stenen graftombe nagebouwd. Wat er in de grond is opgegraven zijn vaak handelsproducten uit Azië of Europa.

Muscat5

De khanjar, het traditionele wapen van Oman

Vlakbij het museum ligt het ceremoniële paleis van de sultan. Je komt niet verder dan het hek, vanwaar je de blauw met gouden façade kunt bewonderen.

Muscat6

Al-Alam Paleis

Rond het middaguur rijd ik door langs de kust naar mijn overnachtingsplaats van vandaag: Sur, een oude haven- en handelsstad. Het is zo’n 2 uur rijden over een goede en brede snelweg. Om het felle zonlicht te vermijden ga ik in het hotel eerst een lange siësta houden, en pas tegen 5 uur de stad in.

Langs het strand heeft Sur een lange boulevard, waar je je auto aan de straat mag zetten. Veel mensen rijden trouwens ook met de auto het strand op. Er wordt gevoetbald, hardgelopen en gevist. Ik loop zelf helemaal door tot ‘aan de overkant’, waar het visserdorp Al Ajah ligt. Dit is met een brug met Sur verbonden.

Sur1

Strand van Sur en de vuurtoren

De stad staat tot de dag van vandaag bekend om de bouw van houten schepen. Twee forten en drie wachttorens beschermden de ingang tot de haven vanaf zee tot de lagune. De wachttorens zijn volledig gerestaureerd, en hoewel ze er wat te nieuw uitzien geeft het het plaatsje toch wat cachet.

Sur2

Eén van de drie wachttorens die de haven beschermden

Een gedachte over “Muscat & Sur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s