Mathildenhöhe

Mathildenhöhe is een voormalige Jugendstil-kunstenaarskolonie in Darmstadt (1899 – 1914). Dit is de entree tot het museum van de kolonie, gevestigd in het gemeenschappelijk atelier. Het staat op de nominatie om in 2020 werelderfgoed te worden. Nu zijn ze al druk aan het renoveren.

Mathilden2
De ‘Bruiloftstoren’, ruim 48 meter hoog en in 1908 als geschenk van de kunstenaars aan hun mecenas groothertog Ernst Lodewijk van Hessen-Darmstadt gegeven. Ook de huidige bewoners van Darmstadt kunnen er nu nog trouwen in één van de zaaltjes met originele aankleding.
Mathilden3
De Russisch-orthodoxe Maria Magdalenakerk, gebouwd in 1897 door Tsaar Nicolaas en nu omringd door de tentoonstellingsgebouwen van de kunstenaarskolonie. Het kerkje is dus van iets vroeger datum dan de kunstwerken, maar het is dé blikvanger van het terrein en nog steeds volop in gebruik door gelovigen.
Mathilden4
De Platanentuin, een park met sculpturen gemaakt door de kunstenaars van de kolonie
Mathilden5
In het museum zijn verschillende meubelstukken en gebruiksvoorwerpen uit de tijd van de kunstenaarskolonie te zien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s