Route Azoren 2017

Door werkverplichtingen ben ik erg laat met mijn “voorseizoen”-vakantie dit jaar, en heb ik zelfs de geplande trip naar Kazakhstan & Kirgizië moeten annuleren. Het is inmiddels al bijna juli, wat betekent dat de schoolvakanties gaan beginnen, het overal veel drukker wordt en het ook nog eens heel warm kan zijn.

Gelukkig heb ik op mijn reisverlanglijst nog een paar opties voor een “koude zomervakantie”: IJsland moet er toch nog een keer van komen, maar nu kies ik eerst voor de Azoren. Midden in de Atlantische Oceaan, halverwege tussen Portugal en de Verenigde Staten. Ik overnacht er op twee eilanden: Terceira en Pico. Ruige natuur, beetje wandelen, twee werelderfgoederen bekijken.

azorenmap

De globale reisroute is als volgt:

Datum Programma Verblijf
29 juni Rechtstreekse vlucht met TUI van Amsterdam naar het eiland Terceira op de Azoren. Vertrek om 7.20 uur, aankomst om 9.55 uur (het is 2 uur vroeger). In de middag al het centrum van de hoofdstad Angra do Heroismo bekijken (werelderfgoed #1). Angra was een belangrijke havenstad in de tijd van de grote ontdekkingsreizen. Pousada Castelo de S. Sebastiao, Angra do Heroisme (Terceira)
30 juni Wandeling langs oude forten aan de zuidoostkant van Terceira. Angra do Heroisme (Terceira)
1 juli Bezoek aan Algar do Carvao en Furnas do Enxofre, twee plekken die op de lijst van mogelijk toekomstig werelderfgoed staan. Het zijn lava tunnels en zwavelgaten. Angra do Heroisme (Terceira)
2 juli Binnenlandse vlucht naar het eiland Pico met de luchtvaartmaatschappij SATA: van 9.35 tot 10.10 uur. Bezoek aan werelderfgoed #2: de voormalige wijnbouwgronden, aangelegd op lava. Het bezoekerscentrum is vanaf Lejida te voet te bereiken. Alma do Pico, Madalena (Pico)
3 juli Dagtocht per veerboot naar het eiland Faial, of nog wat wandelen op Pico eiland. Madalena (Pico)
4 juli Walvis- en dolfijnenexcursie van een halve dag vanaf de haven van Madalena. Madalena (Pico)
5 juli Bezoek aan Sao Roque, waar de oude walvisfabriek en boothuizen zijn omgevormd tot een museum. Later op de dag terugvliegen naar Terceira, 16.35 – 17.10 uur. Angra do Heroismo (Terceira)
6 juli Terugvlucht naar Nederland met TUI: 10.20 – 18.10 uur. Thuis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s