Botero in Rotterdam

Botero1

Bronzen beeldje van een Ballerina

Sinds begin juli is er in de Kunsthal in Rotterdam een tentoonstelling van werk van de Colombiaanse kunstenaar Fernando Botero. Ik was zijn werk al vaak tegengekomen als ik weer eens virtueel een reis naar Colombia aan het voorbereiden was (voorlopig staan de werkelijke plannen in de ijskast, dit grote land doe je geen recht met een bezoek van 2 of 3 weken). Maar nu is een stukje van Colombia zomaar binnen handbereik!

Ik sta iets na elven in zaal 1 van de Kunsthal. Gestaag druppelen er meer bezoekers binnen, zeker een stuk of 50 mannen, vrouwen en kinderen hebben op deze hete dag de verkoeling van een museum opgezocht. Een kleine 100 werken van Botero zijn te zien: beeldhouwwerken, schilderijen en tekeningen. Zijn bronzen beelden zijn het bekendst. Daarvan staan er hier maar een paar, maar dat zijn toch wel de absolute hoogtepunten van de tentoonstelling: veel kleine beeldjes van vrouwen (zoals bovenstaande Ballerina), en een enorm paard. Botero’s schilderijen en beelden passen goed bij elkaar, mooi ook dat ze hier in de zaal gecombineerd zijn. Kleurig heeft hij het Colombiaanse leven weergegeven. Alle schilderijen hebben iets vrolijks, hoewel er soms trieste taferelen verbeeld worden zoals in De Weduwe.

Botero2

De Zussen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s