New Bagan

New Bagan – Lawka nanda pagode, 16.17 uur: De busrit met OK Express van Mandalay naar Bagan was inderdaad OK: keurig op tijd, ruimte genoeg voor je benen, gratis flesje water & verfrissingsdoekje, lekkere lunch halverwege en netjes bij mijn nieuwe hotel in New Bagan afgezet. New Bagan is pas in 1990 ontstaan, toen de bewoners van “Oud” Bagan gedwongen werden te verhuizen en Oud Bagan een beschermde archeologische zone werd. Het is nu vooral een toeristenplaatsje, waarbij verhuur van (elektronische) fietsen booming business lijkt te zijn. Ik bekijk er ook de eerste pagode in een reeks van vele pagodes en tempels die hier in Bagan nog volgen gaan: de goudglanzende Lawka nanda pagode aan de Ayeyarwady rivier, populair onder de lokale bevolking.

New Bagan - Lawka nanda pagode

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s