Route Corfu, Albanië, Macedonië en Kosovo 2015

Nog een weekje werken, en ik ga alweer weg! Ik zoek de zon en het avontuur op in de zuidelijke Balkan. Met het openbaar vervoer reis ik in 16 dagen vanaf het Griekse eiland Corfu naar Albanië, Macedonië en Kosovo.

De globale reisroute is als volgt:

Datum Programma Verblijf
23 mei Vlucht Transavia van Amsterdam naar Corfu. Vertrek om 4.30 uur, aankomst om 8.15 uur. Hele dag verder in Corfu-stad, een oude havenstad met forten uit de Venetiaanse tijd (werelderfgoed #1). Siorra Vittoria Boutique Hotel, Corfu-stad (Griekenland)
24 mei Om 9 uur met de veerboot naar Saranda in Albanië (half uur). Daar in de middag naar de archeologische opgravingen van Butrint, een oud-Griekse kolonie (werelderfgoed #2). Hotel Lindi, Saranda (Albanië)
25 mei Met de bus in anderhalf uur naar Gjirokastra, de eerste helft van werelderfgoed #3. Het is een plaatsje met traditionele Balkanhuizen, stammend uit de Ottomaanse tijd. Kotoni Bed&Breakfast, Gjirokastra (Albanië)
26 mei De volgende dag verder met de bus naar het noorden, naar de andere helft van dit werelderfgoed: Berat. Ook dit is een historisch plaatsje uit de Ottomaanse tijd, met een groot kasteel. Hotel Belgrad Mangalem, Berat (Albanië)
27 mei Door met de bus naar de hoofdstad Tirana. Onderweg misschien nog een stop in de badplaats Dürres met zijn Grieks amfitheater (mogelijk toekomstig werelderfgoed). Hotel Patricia, Tirana (Albanië)
28 mei Hele dag in Tirana. O.a. Et’Hem Bey moskee en het Nationaal Museum. Hotel Patricia, Tirana (Albanië)
29 mei Met de bus de grens over naar Macedonië en het meer van Ohrid. Villa Kale, Ohrid (Macedonië)
30 mei Meer van Ohrid, het diepste en oudste meer van Europa (werelderfgoed #4). In de dorpjes eromheen liggen Byzantijnse kerkjes. Villa Kale, Ohrid (Macedonië)
31 mei Nog steeds in Ohrid, boottochtje of een beetje relaxen. Villa Kale, Ohrid (Macedonië)
1 juni Met de bus naar Pristina, de hoofdstad van Kosovo. Overstappen in Skopje. Hotel Prima, Pristina (Kosovo)
2 juni Bezoek aan Pristina met z’n etnografisch museum en oude binnenstad. En het op 10km afstand gelegen Servisch-Orthodoxe Gracanica Klooster (werelderfgoed #5). Hotel Prima, Pristina (Kosovo)
3 juni Dagtochtje met de bus. Bezoek aan Prizren, de tweede stad van Kosovo en de mooiste van het land. Goed bewaarde oude stad met veel moskeeën en een Ottomaanse brug. Én ook nog een klooster dat bij werelderfgoed #5 hoort. Hotel Prima, Pristina (Kosovo)
4 juni In 2 uur met de bus naar Skopje. Rest van de dag stad bekijken. Hotel Rose Diplomatique, Skopje (Macedonië)
5 juni Tourtje naar het platteland, misschien naar Kokino (een mogelijk toekomstig werelderfgoed). Hotel Rose Diplomatique, Skopje (Macedonië)
6 juni Nog meer Skopje. Te zien o.a. diverse musea, Ottomaanse karavanserais, torens, acquaduct, fort en vele standbeelden. Hotel Rose Diplomatique, Skopje (Macedonië)
7 juni Groot deel van de dag nog in Skopje. Terugvlucht 15.55 – 20.00 uur met Adria Airways via Ljubljana. Thuis

Een gedachte over “Route Corfu, Albanië, Macedonië en Kosovo 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s