In het land van de Champagne

Taittinger kelders in Reims, 11.43 uur: Vier uur rijden op een rustige Hemelvaartsdag bracht me in Reims. Ik was hier zeker niet de enige uit de Lage Landen, op de terrassen voerde het Hollands alsmede het Vlaams de boventoon. Ik ging er een plek bezoeken die deze zomer waarschijnlijk werelderfgoed wordt: de Champagne Huizen. De meeste merken hebben hun eigen locatie in Reims, en ik bezocht die van de firma Taittinger. Rondleidingen zijn er de hele dag door, en ze spreken goed Engels. Ik kwam terecht in een groep van 25, variërend van Chinezen tot weer veel Nederlanders. De ondergrondse kalksteengrotten zijn de moeite waard, ook als je niet van de drank houdt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s