Antwerpen

Antwerpen01

Dit is Maison Guiette, gelegen in een zuidelijke buitenwijk van Antwerpen. Het wordt mogelijk nieuw werelderfgoed in 2016, als onderdeel van een reeks internationale bouwwerken van de architect Le Corbusier. Hier is echter nauwelijks iets te zien, en je kunt er niet naar binnen want het is privé-bezit. Twee minuten en ik zat weer in de auto.

Zelfs in de 21e eeuw steekt de toren van de kathedraal van Antwerpen nog overal bovenuit. Handig als oriëntatiepunt. De kathedraal maakt deel uit van het werelderfgoed "Belforten van België en Frankrijk"

Zelfs in de 21e eeuw steekt de toren van de kathedraal van Antwerpen nog overal bovenuit. Handig als oriëntatiepunt. De kathedraal maakt deel uit van het werelderfgoed “Belforten van België en Frankrijk”

Het Steen

Ik was al wel vaker in Antwerpen geweest, maar “Het Steen” had ik nooit eerder bezocht. Het is een fort uit de 13e eeuw, en het oudste gebouw van de stad. Het ligt pal aan de Schelde.

Het Vleeshuis

Vlakbij Het Steen ligt een ander fraai gebouw: het Vleeshuis. Het werd begin 16e eeuw gebouwd voor het vleeshouwersgilde. Nu is er een museumpje in gevestigd over muziekinstrumenten; dat heb ik maar overgeslagen.

Naast de kathedraal hoort ook het stadhuis bij het werelderfgoed "Belforten van België en Frankrijk". Dit is een stukje van de façade van dit gebouw.

Naast de kathedraal hoort ook het stadhuis bij het werelderfgoed “Belforten van België en Frankrijk”. Dit is een stukje van de façade van dit gebouw.

De Grote Markt van Antwerpen

De Grote Markt van Antwerpen wordt net als die in veel andere oude steden in de Lage Landen omzoomd door gevelhuisjes. De bovenkant is meteen ook de mooiste kant: de meesten zijn nu in gebruik als toeristenrestaurants of bonbonwinkels.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s