#557: San Cristobal de La Laguna

Wat is het?
San Cristobal de La Laguna is de oudste stad op Tenerife. Ze werd eind 15e eeuw door de Spanjaarden gesticht. Als koloniale stad stond La Laguna model voor de latere Spaanse nederzettingen in Latijns-Amerika. Kloosterordes als de Dominicanen en Franciscanen bekeerden de oorspronkelijke bevolking tot het katholieke geloof. De kolonisten die hen volgden, legden een “ideale stad” aan in schaakbordpatroon. Tot 1723 bleef het de hoofdstad van Tenerife.

Cijfer: 6 (Het is best een gezellig plaatsje, en zoveel authentieker dan de rest van Tenerife. Maar iets werelderfgoed-waardigs heb ik niet kunnen ontdekken.)

Toegang: Ik betaalde 5 EUR entree tot het Historisch en Antropologisch Museum van Tenerife, dat in één van de mooiste Canarische landhuizen is gevestigd.

Hoeveel tijd: Na 2,5 uur had ik het wel gezien. Het centrum is compact en autovrij. Er is niet zoveel om naar binnen te gaan, je loopt alleen maar wat door de straatjes.

Opvallend: Aan het begin van de avond wordt het pas echt gezellig in La Laguna. De binnenstad zit vol met cafés en restaurants. Velen verkopen alleen tapas en pintxos, kleine hapjes staand te nuttigen met een glas wijn in de hand. Binnen puilt het vaak uit, het is net iets te koud om buiten te zitten. Op zaterdagavond is er ook op verschillende plekken live muziek.

In dé winkelstraat van het oude centrum

In dé winkelstraat van het oude centrum

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s