#551: Canadese Rocky Mountains

Wat is het?
Zeven aaneengesloten provinciale en nationale parken vormen samen dit werelderfgoed van de ‘Parken van de Canadese Rocky Mountains’. De Rocky Mountains zijn een 4800km lang hooggebergte in het westen van Canada en de VS. Het berglandschap, de glaciale verschijnselen door de werking van gletsjers / ijsvelden en de vondst van bijzondere fossielen in de Burgess Shale hebben dit tot werelderfgoed gemaakt.

Cijfer: 8 (Ik bezocht 3 van de 7 parken: Banff, Kootenay en Jasper. De natuur is prachtig, de reiservaring had wel wat beter gekund. Helaas was het slecht weer gedurende mijn rit over de Icefield Parkway, zodat ik van dat hoogtepunt weinig heb gezien. Ook vond ik het in Banff te druk om echt ergens van te kunnen genieten. Jasper en Kootenay daarentegen waren wel weer echt de moeite waard. De parken zijn zo groot dat je hier wel meer in de auto moet zitten dan in het verwante Waterton Lakes National Park.)

Toegang: Net als in Waterton Lakes NP kon ik hier met mijn Canada Discovery Pass gratis de parken in.

Hoeveel tijd: Ik ben er in totaal 6 dagen geweest: 3 nachten in de buurt van Banff en 3 nachten in de buurt van Jasper. Voor de balans was het wel mooi geweest om ook nog een paar dagen ergens halverwege te zitten, in Lake Louise of Field of zo. Dat mooie gebied is eigenlijk te ver rijden vanuit Jasper of Banff om een grote wandeling te doen.

Opvallend: Ook hier ging ik weer actief op zoek naar de wilde zoogdieren. Vooral in Banff viel dat niet mee, daar is het denk ik te druk met mensen en ook de snelweg tussen Calgary en Lake Louise hoor je overal boven uit.

Mijn dierenscore voor de Canadian Rockies is uitgekomen op: 1 coyote (langs de weg naar Jasper), wapiti-hert (meerdere malen), dikhoornschaap (regelmatig, o.a.in de Maligne-vallei), grijze marmot (1 in Kootenay), pika’s (meerdere in Kootenay en Jasper) en ook nu weer veel eekhoorns. Qua variatie en aantal had ik er vooraf meer van verwacht.

Altijd leuk om te zien: de chipmunk oftewel wangzakeekhoorn

Altijd leuk om te zien: de chipmunk oftewel wangzakeekhoorn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s