Beer geschoten!

Red Rock Parkway (Waterton), 19.28 uur: Ondanks de inspanningen van vandaag hees ik mijn gepijnigde lichaam in de auto om nog één keer de Red Rock Canyon in te rijden op zoek naar beren.

Red Rock Parkway (Waterton), 19.28 uur: Ondanks de inspanningen van vandaag hees ik mijn gepijnigde lichaam in de auto om nog één keer de Red Rock Canyon in te rijden op zoek naar beren. Ik tuf weer met een gangetje van 25 kilometer per uur de 15 kilometer lange weg af. Ik kijk overal, maar weer niks te zien op de heenweg. Het is een komen en gaan op deze weg van langzaamrijdende spotters. Na een minuut of 10 op de weg terug is het raak! Een zwarte beer steekt de weg over zo’n 50 meter voor mij. Ik kan net de camera die naast me op de stoel ligt grijpen om een foto door de autoruit te maken. De beer verdwijnt tussen de struiken, en ik rijd langzaam naar waar ik hem heb zien lopen. Ik vind hem terug scharrelend in een bosje, op zo’n 5 meter afstand. Ik probeer nog wat betere foto’s te maken, maar er zitten te veel takken voor. Desondanks: missie geslaagd! En het geluk deze avond houdt nog niet op: vrijwel aan het eind van de weg staat een auto stil langs de kant. Dat betekent meestal actie, maar ik moet wel even zoeken waarnaar ze kijken. Maar opeens komt er een zwarte beer over het grasland rennen. Hij maakt steeds grote sprongen voorwaarts, een prachtig gezicht. Helaas is-ie te snel voor mijn camera.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s