Naar Calgary

Calgary 001

KL677 naar Calgary op Schiphol-gate E2, 11.41 uur: Ik ben zo blij dat ik alleen met handbagage reis, en dit keer ook een Business Class upgrade gekocht heb. Het is heel druk op Schiphol, terwijl de schoolvakanties toch voorbij zijn. Lachend loop ik alle rijen voorbij, en schuif met een nieuw boek op mijn Kindle op stoel 7J in dit KLM-toestel. De vlucht duurt 8,5 uur en we krijgen twee keer uitgebreid en goed te eten. Om me heen zitten profwielrenners van de ORICA GreenEDGE-ploeg, met wat bekende gezichten maar namen ken ik niet. Ze gaan de ‘Ronde van Alberta’ rijden de komende week.

Calgary 006

Supermarkt Safeway Calgary, 15.31/23.31 uur: Het aanvliegen op Calgary is prachtig: een plukje wolkenkrabbers ergens in het niets. Eenmaal op Canadese bodem loopt ook alles op rolletjes. Het wordt al snel duidelijk: Canada is niet de Verenigde Staten. De grenscontrole ben je zo door. Ik pin Canadese dollars, en daar zie ik zowaar het hoofd van de Britse koningin Elizabeth op terug. Ik haal mijn huurautootje op (een Mitsubishi Mirage), en rijd op mijn gemak naar het hotel en later naar deze grote Safeway-supermarkt om drinken en snacks voor de komende dagen in te slaan. Het is inmiddels 12 uur ’s nachts Nederlandse tijd, maar hier nog maar midden op de middag. Gek genoeg voel ik de vermoeidheid (nog) helemaal niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s