Zijderoute langs de Amstel

Mijn eerste ervaringen met de OV Chipkaart

Mijn eerste ervaringen met de OV Chipkaart: het gaat 3 van de 4 keer goed, alleen het uitchecken op Station Amsterdam Amstel doet het niet! Maar geld terug proberen te vragen dus: zo leer ik meteen wel alle facetten kennen van dit niet-sluitend werkende systeem.

Langs de Amstel

Vanaf Station Amstel lopen we langs de Amstel richting de Hermitage. Het is heerlijk weer, en dit is een fraai stukje Amsterdam waar je normaal niet zo snel langsloopt. Ik meen nog wel het gebouw van (voormalig) de Postbank te herkennen waar ik een hele tijd gewerkt heb eind jaren 90.

De Hermitage - ik was er nog nooit geweest, in deze Amsterdamse versie dan.

Daar zijn we dan, bij ‘De Hermitage’. Ik was er nog nooit geweest, in deze Amsterdamse versie welteverstaan. Heel lang geleden bezocht ik wel het Russische origineel. De Amsterdamse Hermitage zit in een voormalig verpleeghuis, met lekkere binnenplaats waar we ook even van de zon genieten. Het pand is van binnen vooral gewoon een witte, iets te smalle tentoonstellingsruimte.

Hij stond al lang op mijn verlanglijstje. Nu nog net op tijd - op 5 september is het afgelopen met 'De Zijderoute'

Deze tentoonstelling stond al lang op mijn verlanglijstje. Nu ben ik er nog net op tijd – op 5 september is het afgelopen met ‘De Zijderoute’. Het viel me erg tegen: in een uurtje was ik er wel uitgekeken. De meeste objecten zijn afkomstig uit Panjakent, uit de Sovjet-Russische achtertuin. Van de Oezbeekse of Chinese grandeur is maar weinig te zien.

Langs wat bekende Amsterdammers - hier het hoofd van Spinoza

Na het museum lopen we verder langs de Amstel richting Centraal Station. We komen langs wat bekende Amsterdammers – hier het hoofd van Spinoza.

Lekker wierook snuiven in de Chinese tempel

In de binnenstad gaan we nog even lekker wierook snuiven in de Chinese tempel He Hua aan de Zeedijk. De verspreiding van het boeddhisme naar het 21e eeuwse Amsterdam is eigenlijk ook een stukje Zijderoute.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s