Route West-Canada 2014

Over een kleine 3 weken vertrek ik naar het westen van Canada. Daar ga ik vanaf Calgary een tour maken per huurauto. Veel tijd voor natuur (ik wil beren zien!) en 4 werelderfgoederen. Nu ook maar hopen dat het weer mee zit.

Het van dag-tot-dag programma ziet er als volgt uit:

Datum Programma Verblijf
30 augustus Vlucht naar Calgary met KLM: 12.30-13.30 uur (9 uur vliegen, KL0677).
Aankomst om half 2 lokale tijd, auto ophalen en wat boodschappen doen in Calgary.
Country Inn & Suites, Calgary
31 augustus Vroeg op pad naar Dinosaur Provincial Park (WE1), 2,5 uur rijden. Hier om 9.30 uur een rondleiding geboekt met een gids. Makkelijke wandeling van een kleine 3 uur gaat naar de vindplaats van dinosaurusbotten.
Daarna verder rondkijken in het park zelf, dat ligt in een sterk geërodeerd semi-woestijnlandschap. Aan het eind van de middag in een uurtje doorrijden naar mijn overnachtingsplaats Brooks.
Heritage Inn & Suites, Brooks
1 september Naar Writing-on-Stone Provincial Park (mogelijk toekomstige werelderfgoed), een landschap vol rotstekeningen dat heilig is voor de lokale Blackfoot Indianen.
’s Middags doorrijden naar Lethbridge (1,5 uur), met een stop in het historische plaatsje Stirling. Dit werd in 1899 gesticht door een Mormoonse gemeenschap.
Hampton Inn & Suites, Lethbridge
2 september ’s Ochtends in een uurtje naar Head-Smashed-in-Buffalo Jump (WE2): een rotsformatie, die door Noord-Amerikaanse indianen van oudsher werd gebruikt tijdens de bizonjacht.
Daarna in 1,5 uur doorrijden naar Waterton Nationaal Park (WE3). Daar bij de ingang de Bison Paddock bezoeken, een stukje prairie met (levende) bizons.
Waterton Glacier Suites, Waterton
3 september Wandeling van 4 uur naar Bertha Lake, een rondwandeling van 11km om een meer. Waterton Glacier Suites, Waterton
4 september Cruise van 2 uur over het Watertonmeer. De boot legt ook even aan bij de Amerikaanse kant, waar je een half uurtje mag rondkijken.
Aan het begin van de avond autorit over de Red Rock Parkway, op zoek naar grizzly beren.
Waterton Glacier Suites, Waterton
5 september Rit van Waterton naar Canmore, zo’n 4 uur rijden. Na aankomst nog in een uurtje de Grassi Trail wandelen, even buiten de stad. Falcon Crest Lodge, Canmore
6 september Mogelijk de Mount Assiniboine Glacier Tour, een helicoptertour naar één van de meest kenmerkende bergen van de Canadese Rocky Mountains (WE4). Verder nog naar de stad Banff, met het regionaal museum en de panoramaroute Tunnel Mountain Drive. Falcon Crest Lodge, Canmore
7 september Wandeling Iceline Trail nabij Fields: 14km/4 uur. Falcon Crest Lodge, Canmore
8 september Lange maar mooie rit van 312km over de Icefield Parkway van Canmore naar Jasper Nationaal Park. Onderweg veel mogelijkheden tot stops, bij meren, gletsjers en watervallen zoals Lake Louise, Peyto Lake en Columbia Icefield. Wyndswept Bed & Breakfast, Folding (Jasper)
9 september Wandeling naar Cavell Meadows (ca. 4,5 uur), over de resten van een gletsjer en een alpenweide. Wyndswept Bed & Breakfast, Folding (Jasper)
10 september Autotocht met stops vanuit de lodge: Maligne Canyon, Maligne Lake met Spirit Island en Meitte Hot Springs. Onderweg veel gelegenheid om wilde dieren te spotten. Wyndswept Bed & Breakfast, Folding (Jasper)
11 september Nog tijd in Jasper National Park, om bijvoorbeeld de Valley of Five Lakes-wandeling te doen (2 uur).
In de middag doorrijden naar Edmonton, ca. 3 uur. Onderweg stop bij de Beaver Boardwalk in Hinton, een 1,5 km lang pad langs een actieve beverdam.
Four Points by Sheraton Edmonton Gateway, Edmonton
12 september Bezoek aan Elk Island National Park, zo’n 40 minuten buiten de stad. Vanuit de auto of via wandelpad goede kans om bosbisons en wapiti-herten te zien.
Later op de dag rondkijken in de stad Edmonton, bijvoorbeeld het Royal Alberta Museum en de West Edmonton Mall.
Four Points by Sheraton Edmonton Gateway, Edmonton
13 september Terugrijden van Edmonton naar Calgary, 2u45min.
Terugvlucht 15.20-8.15 uur met KL0678.
Vliegtuig
14 september Aankomst op Schiphol om 8.15 uur in de ochtend. Thuis

2 gedachtes over “Route West-Canada 2014

  1. 8 September (ook) vroeg op! Vergeet als je over de Icefields Parkway rijdt ook niet te stoppen bij de Athabasca Falls en de Sunwapta Falls en Mistaya Canyon. En als er auto’s langs de kant van de weg staan is dat bijna altijd omdat er wild (herten, steenbokken, beren) langs de weg loopt 🙂
    In Jasper moet je zeker langs de Bear’s Paw Bakery voor heerlijke koeken en hartige hapjes! En verder ben ik benieuwd of Our Native Land (op de hoek van Patricia St en Miette Ave, vlak bij het Information Center) nog bestaat (daar heb ik gewerkt).
    Veel plezier nog!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s