Stad van de Eeuwige Lente

xxx

Cuernavaca staat bekend als de “Stad van de Eeuwige Lente” omdat het er het hele jaar zonnig en een graad of 27 is. De stad ligt zo’n 60 kilometer ten zuiden van Mexico-Stad, is de hoofdstad van de deelstaat Morelos en heeft zo’n 300.000 inwoners. Ik verbleef er de laatste 3 nachten van mijn reis door Mexico, en vond het een lekker relaxte maar vooral ook typisch Mexicaanse stad.

De kathedraal is zeker niet te missen. Hij bestaat uit een aantal kapellen (zoals deze mooie roze), een half-modern interieur met muurschilderingen over de reis van een Mexicaans heilige naar Japan en zelfs een stukje werelderfgoed (een 16e eeuwse openlucht kerk voor de indianen)

De kathedraal van Cuernavaca is zeker niet te missen. Hij bestaat uit een aantal kapellen (zoals deze mooie roze), een half-modern interieur met muurschilderingen over de reis van een Mexicaans heilige naar Japan en zelfs een stukje werelderfgoed (een 16e eeuwse openluchtkerk voor de indianen).

De straten zijn vol met verkopers en ook schoenpoetsers

De straten van Cuernavaca zitten vol met straatverkopers (Indiaanse vrouwtjes die kettingen rijgen of verkopers van snacks), rondtrekkende Mariachi-muzikanten en ook het beroep van schoenpoetser doet het hier nog goed. Gelukkig zie je hier niet (meer) van die smoezelige jongetjes met schoenpoetsdozen lopen zoals je dat in Peru en Bolivia nog wel hebt.

De sombrero van Zapata

De sombrero van Emiliano Zapata: de Mexicaans onafhankelijkheidsstrijder Zapata kwam uit deze deelstaat, en wordt dan ook geëerd in het regionale museum van Cuernavaca. Je ziet hem als standbeeld overal in Mexico, en altijd met zo’n hoed op.

Muurschildering van Diego Rivera

Je moet het hele regionale museum door om te komen bij het hoogtepunt: een muurschildering van Diego Rivera die een hele hal bedekt en de geschiedenis van Mexico weergeeft vanaf de komst van de Spanjaarden.

Er is altijd wat te protesteren op een plein in Latijns-Amerika

Er is altijd wat te protesteren op een plein in Latijns-Amerika. Hier worden mensen herdacht die zijn verdwenen / vermoord in de afgelopen jaren.

Eén van de kamers in het huis van de (inmiddels overleden) Amerikaanse kunstenaar Robert Brady. Hij verzamelde voorwerpen uit Mexico maar ook van over de hele wereld

Dit is één van de kamers in het huis van de (inmiddels overleden) Amerikaanse kunstenaar Robert Brady. Hij verzamelde kunstvoorwerpen uit Mexico maar ook uit andere delen van de wereld. Vooral maskers en beeldjes, alles samengebracht in de kamers van zijn huis dat nu een museum is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s