#527: Vestingstad Campeche

Wat is het?
De vestingstad Campeche werd gesticht door de Spanjaarden in 1540. Ze gebruikten het als basis om het binnenland van het schiereiland Yucatan op de Indianen te veroveren, en om piraten van de Caribische kust van zich af te slaan. Vanaf het einde van de 17e eeuw versterkten ze de nederzetting met een reeks aan forten en muren. Deze vestingstad is in zijn oorspronkelijke vorm bewaard gebleven en ligt middenin het moderne Campeche (de hoofdstad van de gelijknamige Mexicaanse deelstaat).

Cijfer: 5 (Na mijn aankomst in de middag en een eerste ronde door de stad wilde ik het eigenlijk een 4 geven. Het zonnetje de volgende ochtend op de pastelkleurige huizen maakte nog iets goed. Het ziet er allemaal heel Cubaans uit, maar dan een kapitalistische versie waarbij elk gekleurd huisje ofwel een schoenenwinkel danwel een kledingzaak is.  Verder is er niks te zien. Het is veel toeristischer dan wat ik tot nu toe in Mexico heb meegemaakt, minder vriendelijk ook. En te vol met auto’s, geparkeerd aan de rand van de straat en rijdend door de nauwe straatjes. Oversteken kost ook al veel energie.).

Toegang: Nergens binnen geweest.

Hoeveel tijd: Ik ben er een middag geweest, en heb er ook overnacht in een hotel in de historische binnenstad. In een uurtje kun je wel helemaal rond langs de vestingmuren lopen.

Opvallend: Een deel van de straten in de historische binnenstad ligt heel diep, het is net alsof je door een goot rijdt. De trottoirs liggen heel hoog – en dat betekent weer dat als je de straat over wilt steken je eerst een soort trapje afmoet om op straatniveau te komen. Vreemd, en niet handig voor wie slecht ter been is.

Afstapje van het trottoir

Afstapje van het trottoir

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s