Route Taiwan 2013

De laatste verre reis van dit jaar gaat naar Taiwan. Het is eigenlijk niet eens een echt land: het wordt maar door een handjevol landen als zelfstandig erkend, en gaat er zelf eigenlijk ook vanuit dat het deel uitmaakt van één China. Dit gebrek aan status betekent ook dat Taiwan geen lid is van UNESCO, en dat er dus geen werelderfgoederen zijn.

Taiwan is ongeveer even groot als Nederland, en er wonen 23 miljoen mensen.

Ik ga in 10 dagen een rondje over het eiland maken per openbaar vervoer. De globale reisroute is als volgt:

Datum Programma Verblijf
6 nov Vlucht KL 0807 van Amsterdam naar Taipei. Vertrek om 20.45 uur. Vliegtuig
7 nov Na een vlucht van 12 uur aankomst in Taipei om 15.45 uur lokale tijd. Met de Evergreen Airportbus verder naar het hotel in het centrum van de stad. Gala Hotel, Taipei
8 nov Eerst naar de Chiang Kaishek Gedenkhal, hét nationale monument van Taiwan. Daarna op bezoek bij inheemse bewoners van Taiwan, in het Shung Ye Museum of Formosan Aborigines.
Om 15 uur Engelstalige rondleiding door het National Palace Museum, dat de grootste en beste collectie Chinese kunst ter wereld heeft. De dag eindigt met wat snacks op de Shilin nachtmarkt.
Gala Hotel, Taipei
9 nov Nog wat bezienswaardigheden in de stad bekijken, zoals de Baoan Tempel – een 18e eeuwse Taoïstische tempel.
In de middag naar de voorstad Tamshui, met het oude Spaanse Fort San Domingo, andere koloniale overblijfselen en veel eettentjes met verse vis.
Gala Hotel, Taipei
10 nov Wandeltocht ten noordwesten van Taipei, de Caoling Ancient Trail die in zo’n 3,5 uur loopt van Dali naar Fulong. Vooral in de herfst een mooie route langs de zilverkleurige grassen.
Als ik dan nog energie over heb, met de bus vanaf Fulong naar het voormalige goudmijnstadje Jiufen en het Goudmuseum in Jinguashi.
Gala Hotel, Taipei
11 nov Vanaf Taipei in 2 uur door met de trein naar de stad Hualien in het oosten. Wandelen of fietsen langs de kust in het Nanbin Seashore Park. Jimei Homestay, Hualien
12 nov Een hele dag in de Taroko-kloof, het bekendste en mooiste natuurgebied van Taiwan. Je kunt er met een shuttlebus doorheen, en dan wandelingen maken vanaf de verschillende stops. Jimei Homestay, Hualien
13 nov Trein van Hualien zuidwaarts naar Taitung. Daar in de middag naar het Beinan Cultuurpark en het Prehistorisch museum (met de oudste resten van Taiwan). Star 101 Guesthouse, Taitung
14 nov Fiets huren en op weg over de Taitung Mountain and Sea Bikeway, een aangelegde fietsroute van 22 kilometer langs het oude spoor en de rivier. Star 101 Guesthouse, Taitung
15 nov Verplaatsing per trein verder langs de zuidkust, van Taitung naar Tainan met een overstap in Kaohsiung.
In Tainan wandelroute langs de vele tempels van deze oude hoofdstad.
Tayih Landis Hotel, Tainan
16 nov ’s Ochtends naar de wijk Anping, waar o.a. het oud-Nederlandse Fort Zeelandia ligt en een klein museum over de Nederlandse geschiedenis van Taiwan.
Daarna in 2 uur met de hogesnelheidstrein terug naar Taipei. Daar nog even rondkijken in de buurt van Taipei 101, een van de hoogste gebouwen ter wereld.
Terugvlucht om 00.20 uur met KL0808.
Vliegtuig
17 nov Aankomst op Schiphol om 6.55 uur Thuis

Een gedachte over “Route Taiwan 2013

  1. Taiwan, een schitterend eiland; ben er zelf in 2009 geweest; met name de Taroko-kloof is echt een aanrader, zo mooi…. Een goeie reis gewenst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s