Wandeling Voornes Duin

Vanochtend reisde ik af naar Oostvoorne. Dit is letterlijk een hoekje van Nederland. Het ligt op één van de Zuid-Hollandse eilanden, waar ik nog nooit eerder geweest was. Je rijdt van Rotterdam richting Hoek van Holland en Pernis, je passeert de afslag naar Engeland en dan is het nog een aantal kilometer verder. Onderweg zie je vooral grote windmolens, havens en industrie. En dan kom je in het mooie oude plaatsje Oostvoorne, toch wel een oase in deze omgeving.

De VVV van Oostvoorne

De VVV van Oostvoorne

We liepen vandaag met z’n achten 16 kilometer lang een route door het Voornes Duin natuurgebied. Het motregende het grootste deel van de tijd, maar de temperatuur was aangenaam en echt nat werd je toch niet. Op mooie zomerdagen schijnt het hier stervensdruk te zijn aan het strand, maar vandaag ontmoetten we alleen een paar andere wandelaars en ruiters te paard. Het waaide ook wel lekker, vandaar dat we aan het strand tientallen kitesurfers aantroffen.

Kitesurfers

Kitesurfers

De route was erg afwisselend, en veel bosachtiger dan ik me vooraf had voorgesteld. Het liep lekker over de zacht-verende bosgrond. Mijn nog steeds nieuwe wandelschoenen hielden het goed vol.

Eén van de mooiste plekjes onderweg vond ik het Brede Water. Het zit hier vol met kwetterende watervogels, waaronder tientallen grote aalscholvers. “Het lijkt wel de Amazone”, aldus één van mijn medewandelaars.

Het Brede Water

Het Brede Water

Verderop werd het bos steeds dichter. Diverse bomen hingen vol met draden met rupsen. Ook zagen we veel grote slakken op het pad.

Rupsjes

Rupsjes

Door het dichte bos was de route ook wat minder duidelijk, dus soms was het even zoeken voor onze “gids”. Wij bleven dan braaf op haar wachten. Het fijne aan deze wandelingen is dat je niet zelf hoeft na te denken!

Welke kant op?

Welke kant op?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s