Namiddag in Leeds

Stadhuis, 16.00 uur

Stadhuis van Leeds, 16.26 uur: Het enorme Stadhuis is het meest indrukwekkende gebouw van Leeds. Met zijn 750.000 inwoners is Leeds de op 3 na grootste stad van Engeland. Ik was hier nog nooit geweest, maar het ziet er precies zo uit als alle andere Engelse steden. Nou ja, de dubbeldekkerbussen zijn misschien een beetje moderner.

xxx

Victoria Quarter, 16.43 uur: Het centrum van Leeds is een winkelparadijs. Bekende ketens vooral, en ook veel koffie- en snackbars zoals Starbucks, Costa, Subway en McDonalds. In de kenmerkende chique galerijen aan weerszijden van de brede voetgangerszone zitten de dure winkels.

Hal

Korenbeurs, 16.49 uur: Victoriaans gebouw uit 1864, gebruikt voor de handel in graan. Nu is het ook een winkelcentrum, vol met tuttige Engelse winkeltjes. De winkeliers hangen er verveeld rond, er komen wel mensen om te kijken maar gekocht wordt er weinig.

Nando's

Nando’s Restaurant, 17.04 uur: Als je zegt dat je hier nog nooit eerder bent geweest, krijg je een gratis voorgerecht. Drie kippenvleugeltjes om precies te zijn. Maar ik was stiekem al wel eens bij deze keten wezen eten, in Sydney. Het komt uit Zuid-Afrika en het eten is Portugees – vooral pittige, gegrilde kip. In Nederland zijn ze nog niet neergestreken.

Leeds and Liverpool Canal

Leeds and Liverpool Canal, 17.36 uur: Dit ruim 200 kilometer lange kanaal uit de tijd van de Industriële Revolutie loopt achter mijn hotel langs (Double Tree by Hilton). De Engelsen genieten er van het zonnige weer en liggen langs het jaagpad in het gras te zonnen. Leuke plek voor een wandeling zo na het eten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s