Belgrado en de kerk die maar niet af wil komen

St. Savakathedraal in Belgrado, 12.43 uur: Waar in Europa bouwen ze nu nog aan een helemaal nieuwe kerk, die één van de grootste ter wereld gaat worden? Het werk aan deze Servisch-Orthodoxe tempel startte al in 1935, maar door allerlei oorlogen kwam het er niet van hem af te ronden. De buitenkant is sinds een paar jaar klaar, nu de binnenkant nog. Daar is nog veel werk te verzetten: de vloer en muren zijn kaal, er staan steigers tot in de nok en andere delen zijn bedekt door doeken. Er staan uitnodigende collectebussen bij de ingang om geld in te zamelen. Als het af is, kunnen er 10.000 gelovigen de dienst bijwonen. Het was er vandaag alvast flink druk met zowel Servische schoolkinderen als buitenlandse toeristen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s