Novi Pazar

Novi Pazar, 14.25 uur: Parkeren is een crime in deze grensstad ingeklemd tussen Kosovo en Montenegro. “Turkser dan Turkije”, aldus mijn Bradt reisgids. In het kleine oude centrum zijn nog een paar Ottomaanse bouwwerken bewaard gebleven, zoals een 16e eeuwse moskee en de restanten van een hammam. Ik eet er geheel in stijl een kebab op een terras. Novi Pazar kende tijdens de Joegoslavische oorlogen van de jaren negentig een enorme bloei, vooral door de productie en verkoop van spijkerbroeken! Nog steeds is er een grote kledingmarkt, hoewel de spijkerbroekenboom inmiddels wel over is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s