Christiansfeld

Christiansfeld, 15.00 uur: In het zuiden van Denemarken ligt een plaatsje met Nederlandse roots, gesticht in 1773 naar het voorbeeld van Zeist. De protestantse Herrnhutters stichtten er een leefgemeenschap. De

Kerkplein van Christiansfeld, 15.07 uur: In het zuiden van Denemarken ligt een plaatsje met Nederlandse roots, gesticht in 1773 naar het voorbeeld van Zeist. De protestantse Herrnhutters begonnen er een leefgemeenschap. De stadsplattegrond en de kenmerkende huizen van lichte baksteen zijn bewaard gebleven. Het is nu een stil plaatsje waar lindes de straten aan weerszijden verfraaiien, en waar de enorme houten Moravische kerk nog steeds de blikvanger is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s