Wandeling Bussumerheide

Om half 11 verzamelden we ons vanochtend bij het station Bussum-Zuid. Een groot parkeerterrein en gratis parkeren, heel gemakkelijk. Minstens net zo fijn is dat je vanaf daar zo de hei op loopt. Dit deel van de heide heet het ‘Franse Kamp’. Hier loopt ook een NS-wandeltocht in de buurt, en we waren dan ook zeker niet de enige wandelaars. Gelukkig hadden we een lokale gids als aanvoerder, die de leuke paadjes wist te vinden.

Na het eerste stukje hei kwamen we in het bos: het Spanderswoud. Een vrij dicht en ruig bos. Maar toch slaagden we erin om twee reeën te spotten tussen de bomen.

Spot de ree

Daarna werd het landschap weer meer open. We liepen over een leuke, lange natuurbrug over het water en tussen het riet door.  Hier hielden we onze eerste korte pauze, bedoeld om de meegebrachte broodjes en drankjes te verorberen. Vanaf dit punt heb je goed zicht op de grote televisietoren van Hilversum. Dat is sowieso ongeveer het enige houvast dat je in deze omgeving hebt om je richtinggevoel aan te toetsen.

We liepen een heel stuk verder over de heide, af en toe van het pad afgebeld door ongeduldige fietsers. Bij de La Place in Laren streken we neer voor de lunch. Het is een groot en druk restaurant, met gelukkig ruimte genoeg voor op het terras voor 12 man. Ik at er een minestronesoep.

Hiermee waren we ongeveer op de helft van de wandeling. Het resterende deel ging weer grotendeels over de hei. Weer een ander stuk heide, maar ik kon ze niet van elkaar onderscheiden. Het enige verschil is dat hier Schotse Hooglanders grazen, geïmporteerde reuzenkoeien.

Schotse Hooglander op de hei

Na een laatste stop, op het terras van het pas geopende Paviljoen Heidezicht, liepen we door de straten van Bussum terug naar het station. De meter bleek te zijn geëindigd op 19,8 kilometer. Het was een lekkere natuurwandeling met nog zo goed weer dat ik de hele dag met korte mouwen heb rondgelopen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s