Route Libanon 2012

Het is nogal een kunst om het juiste moment voor een reis naar Libanon te kiezen. De lange burgeroorlog mag dan al in 1990 zijn afgelopen, ook daarna is het nog regelmatig onrustig geweest. De Syriërs (2005) en Israëlis (2006) zijn inmiddels het land uit gemept c.q. gepraat. De huidige Syrische opstand lijkt niet veel effect op Libanon te hebben, op wat vluchtelingen en demonstraties in het noorden na. Kortom, de tijd is rijp om de 5 Libanese werelderfgoederen af te gaan, te genieten van de Libanese keuken en zomaar wat rond te kijken in dit complexe landje.

Het is de bedoeling om vanuit standplaats Beiroet via dagtochten het land te verkennen. Libanon is net zo groot als Wales, dat wil zeggen nog een stuk kleiner dan België. Met het openbaar vervoer kun je binnen 1,5 uur het meeste wel bereiken. Voor de meer afgelegen plekken probeer ik een georganiseerde tour te boeken.

Het voorlopige programma ziet er als volgt uit:

Datum Programma Verblijf
31 maart Om 6.45 de vlucht met Air France (AF8223) Amsterdam – Parijs, en vandaar door naar Beiroet met AF0566. Aankomst om 14.05 uur lokale tijd. Het is in Libanon een uur later dan in Nederland. Hotel 35 Rooms, Beiroet
1 april Bezoek aan het Nationaal Museum van Libanon.
’s Middags een georganiseerde stadswandeling van 3,5 uur met Walk Beirut.
Hotel 35 Rooms, Beiroet
2 april Dagtour naar Baalbek (WE1) en Anjar (WE2), beiden in de Beka-vallei. Baalbek heeft de meest imposante Romeinse ruïnes in deze regio. In Anjar liggen de overblijfselen van de 8e eeuwse stad van de Arabische dynastie der Omajjaden. Inclusief lunch en bezoek aan wijnproeverij in Ksara. Hotel 35 Rooms, Beiroet
3 april Met de bus naar Byblos (WE3), 35 kilometer ten noorden van Beiroet. Het is een historische havenstad uit de tijd van de Phoeniciërs. Hotel 35 Rooms, Beiroet
4 april Rustdag in Beiroet. Hotel 35 Rooms, Beiroet
5 april Naar Sidon en Tyre (WE4), in het zuiden van Libanon. Tyre heeft o.a. een antiek Romeins hippodroom, een paardenrenbaan met ruimte voor tienduizenden bezoekers. Hotel 35 Rooms, Beiroet
6 april Dagtour naar de Ceders en kloosters in de Qadisha-vallei (WE5). Hotel 35 Rooms, Beiroet
7 april Beiteddine Paleis, een 19e eeuws buitenverblijf met mozaïeken, een uurtje buiten Beirut. Daar in de buurt ligt het Moussa-kasteel, een kasteel uit 2005 gebouwd door één man. En het plaatsje Deir al-Qamar met traditionele huizen en uitzicht over de bergen. Hotel 35 Rooms, Beiroet
8 april Naar Tripoli, in het noorden van Libanon. Ze hebben daar meerdere originele souks, waaronder eentje helemaal gewijd aan zeep. Hotel 35 Rooms, Beiroet
9 april Terugvlucht naar Nederland. Vertrek 7.55 uur. Vlucht AF0569 & AF1740 via Parijs. Aankomst op Schiphol: 14.05 uur. Thuis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s