Bundeskunsthalle in Bonn

Bonn, 10.01 uur: In volle vaart naar Bonn gescheurd vanochtend, ik was er zelfs 10 minuten voor openingstijd. Het was een vertrouwd weerzien met de Bundeskunsthalle, een grote hal met meerdere tentoonstellingsruimtes. Ik ging voor het houtsnijwerk van de Malinese Dogon, maar dat viel toch tegen als je het ook in het echt ter plaatse gezien hebt. Wel heb ik me een uur vermaakt met de tentoonstelling over het Londense Victoria & Albert Museum - over de geschiedenis van het 19e eeuwse verzamelen, de waardering voor het kopiëren van klassieke kunst o.a. door middel van gipsafgietsels en het 'Japanse handwerk' gemaakt op bestelling voor de Europese markt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s