Wandeling Culemborgse Krakeling

We liepen vandaag de “Culemborgse Krakeling”. Het duurde nog een tijdje voor bij mij het kwartje viel, maar met “krakeling” bedoelen ze dat je in twee lussen om en door Culemborg loopt. De route is 19 kilometer lang.

En we hebben echt alles van Culemborg gezien geloof ik: de experimentele woonwijk Lanxmeer met Scandinavisch aandoende houten huizen waar ik best zou willen wonen, de oude stadspoort, het 16e eeuwse stadhuis en wel een keer of vier de Sint-Barbarakerk. De ernaast gelegen Tapperij de Poortwachter viel zo in de smaak dat we er twee keer zijn neergestreken om de warmte op te zoeken en wat lekkers te eten en drinken.

Buiten het centrum liepen we eerst over de dijk langs de uiterwaarden. Een mooi Hollands landschap, langs het water met strakblauwe lucht en een interessante wolkenpartij. En tijdens de tweede lus struinden we door de modder langs de waterkant en onder de grote spoorbrug door. Dit is ook het gebied met overblijfselen van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, met dijken, sluizen en het fort Werk aan het Spoel.

Werk aan het Spoel, Fort van de Hollandse Waterlinie

Al met al een geslaagde zaterdag, met prachtig weer voor medio december.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s