Futuristisch Valencia

Valencia, 12.12 uur: naast gotische juweeltjes heeft Valencia ook een heel andere kant. De “Stad van Kunst en Wetenschap” is een prestigieus project van moderne architectuur. Het ligt ten zuidoosten van het centrum, en ik sjouwde er in een half uur naar toe. Het zijn megalomane bouwwerken, ik ben benieuwd hoe het ze zal vergaan nu de crisis Spanje zo hard raakt. Er is een concerthal, een soort tuin, een IMAX-filmzaal, een wetenschapsmuseum en een aquarium. Dat laatste wou ik bezoeken, het ligt ook nog eens helemaal achteraan. Maar bij het zien van de entreeprijs van 24,50 EUR voor wat opgesloten pinguïns en zeehonden maakte ik maar weer rechtsomkeert.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s