Wandeling Grebbelinie

Vanaf station Veenendaal-De Klomp liepen we deze zaterdag een kilometer of 18 over de Grebbelinie. Dit is een 18e eeuws verdedigingswerk vergelijkbaar met de Hollandse Waterlinie: door sluizen te openen kon er land onder water worden gezet om zo de vijand tegen te houden. Het is nu een Rijksmonument. Onderweg komen we op diverse plekken borden met uitleg tegen, maar je moet wel een goede fantasie hebben om er nog iets van te herkennen in het landschap.

De koeienroute

De koeienroute

We lopen wel grote delen over de Liniedijk, een smal verhoogd pad dat nu alleen voor fietsers en wandelaars toegankelijk is. Onderweg komen we veel langs boerderijen. Koeien staan ons vanuit het land verbijsterd aan te staren: zoveel menselijke activiteit op de vroege ochtend zijn ze vast niet gewend.

Het wandeltempo van deze groep kan wat meer “ontspannen” worden genoemd dan dat van de vorige keer. En we hebben zelfs twee keer een koffiestop op een terras, in de zon nog wel. Helaas raken we na de eerste stop de route een beetje bijster, en moeten we een flink stuk over de verharde weg lopen. Maar het blijft Nederland, verdwalen is erg moeilijk. Al snel zien we de spoorlijn en de McDonalds van Veenendaal weer.

Af en toe was het wel nat

Af en toe was het wel nat

Ruim 5 uur na vertrek zijn we weer terug bij het station. Geen blaren dit keer voor mij, wel wat natte en modderige schoenen en broek. Het was weer lekker om helemaal uitgewaaid te zijn na een week binnen zitten op kantoor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s