#417: Manu Nationaal Park

Wat is het?
Het Manu Nationaal Park kent een biologische diversiteit die ongekend is in de rest van de wereld. Hier leven 10-15% van alle vogelsoorten op aarde,  bedreigde diersoorten zoals de reuzenotter, reuzenmiereneter, jaguar en ocelot en maar liefst 15.000 plantensoorten. Het park omvat een deel van de Madre de Dios-rivier en het hele stroomgebied van de Manu-rivier. Het is ongeveer zo groot als Wales.

Cijfer: 8,5 (Bijzonder mooi landschap, vooral het Salvadormeer vond ik prachtig. Er leven veel vogels en andere dieren, maar door het dichte regenwoud zijn die moeilijk te zien laat staan te fotograferen.)

Toegang: Bij het registreren in het bezoekerscentrum nabij Boca Manu bleek ik ongeveer bezoeker nummer 300 dit jaar (januari tot en met mei). Jaarlijks komen er zo’n 2500 toeristen. De entree is beperkt tot een select aantal tourorganisaties. In de Beschermde Zone van het park zijn maar 3 lodges en 5 kampeerplaatsen, allen zonder elektriciteit.

Hoeveel tijd: Twee dagen in de Beschermde Zone is zo’n beetje standaard. Het kost ook nogal wat tijd om er te komen, en die route op zich over land en water is ook niet te missen. Ik was uiteindelijk 6 dagen in het gebied.

Opvallend: Zo’n jungletour midden in de natuur is spannend natuurlijk, maar ik genoot evenzeer van de rommelige dorpjes aan de rand van het park.

2 gedachtes over “#417: Manu Nationaal Park

  1. Those Hoatzin are fairly common at the lakes of Manu, but I was really excited to see them. And at least they are big enough to get good photos – Manu NP otherwise is very strong on what we started calling “lots of little birds”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s