#408: Historisch Centrum van Lima

Wat is het?
Het historisch centrum van Lima was in de 17e en 18e eeuw het middelpunt van het Spaanse koloniale rijk. Veel van de religieuze en publieke bouwwerken uit die tijd zijn bewaard gebleven, o.a. de Kathedraal en het Klooster van St. Franciscus. De barokke architectuur is representatief voor deze periode.

Cijfer: 7,5 (Verrassend frisse, goed gerestaureerde stad. Wat je er kunt zien is typisch voor Spaans-koloniale steden in heel Latijns-Amerika, maar na de leegte van Australië werd ik wel weer blij van kerken en kloosters vol kunst. Het hoogtepunt hier vond ik het Klooster van St. Franciscus – een enorm complex waar je met een tour in een half uur doorheen wordt gejaagd. Het heeft catacombes met ontelbare botten en schedels: het is lang de begraafplaats van de stad geweest. Er zijn prachtige houten plafonds waarin je Moorse invloeden kunt zien.)

Toegang: Rondlopen in de stad is gratis. Entree tot de kathedraal was 10 soles (2,5 EUR), en tot het klooster 7 soles (1,75 EUR)

Hoeveel tijd: Halve dag, of een hele als je overal naar binnen gaat.

Opvallend: Er is ongelooflijk veel bewaking op straat, vooral op en om het centrale plein (de Plaza de Armas). Zelfs de terrassen hebben een eigen beveiligingsdienst. De president woont ook aan het plein, dus die zal wel een eigen legertje voor de deur hebben. Lima heeft lang de naam gehad erg onveilig te zijn, maar het is de afgelopen 10 jaar sterk verbeterd. In het centrum en in de betere wijken kun je nu zonder zorgen rondlopen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s