#407: Sydney Opera House

Wat is het?
Het Sydney Opera House wordt gezien als een meesterwerk in de laat-20e eeuwse architectuur. Dit vanwege zowel de originaliteit van het ontwerp als de constructietechniek. Het bestaat uit een terras met daarop 3 groepen “schelpen”, waaronder een concertzaal, een operatheater en een restaurant schuil gaan. Het gebouw stamt uit 1973.

Cijfer: 6,5 (Het is een gebouw dat erg de aandacht trekt natuurlijk, maar ik vond de Harbour Bridge (de brug die er naast ligt) eigenlijk indrukwekkender. De eerste nominatie voor werelderfgoed was al in 1980, en toen was het ook inclusief de brug en het omliggende havengebied. Destijds werd het gebouw als “te nieuw” beschouwd, en pas in 2007 is het definitief op de lijst gekomen)

Toegang: Ik ben er omheen gelopen en gefietst. Je kunt ook een tour doen door het gebouw, maar dat schijnt niet zo interessant te zijn. Die 35 AUS dollar heb ik maar in mijn zak gehouden.

Hoeveel tijd: Tsja. Kwartiertje? Of halve dag als je het hele havengebied meerekent.

Opvallend: Ik “deed” Sydney met een fietstour van BikeBuffs. De tour zou eigenlijk 4 uur duren, maar de (oudere) gids had er zoveel plezier in dat we bijna 7 uur onderweg waren. Fietsen in Sydney betekent vooral veel bruggen op en af, en bijna overal het zicht op de Harbour Bridge en het Opera House. We aten lekkere visspiezen op de vismarkt, reden vooral over de stoep en liepen door de Botanische Tuinen om een boete te vermijden.

Een gedachte over “#407: Sydney Opera House

  1. Ik heb enigszins de indruk dat je blij bent dat het Australische deel van je trip er op zit? Geniet van het ‘laatste’ deel van de reis, maar dat zal gezien de historisch meer bijzondere en indrukwekkende locaties in Zuid Amerika ongetwijfeld goed komen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s