#401: Royal Exhibition Building

Wat is het?
Het Royal Exhibition Building is gebouwd voor twee grote internationale tentoonstellingen die in 1880 en 1888 in Melbourne werden gehouden. Ze lieten fabrieksgoederen zien vanuit de hele wereld. Internationale tentoonstellingen waren een fenomeen in de 19e eeuw, ze lieten de vooruitgang zien die door de industrialisatie van de wereld mogelijk werd gemaakt. Het gebouw wordt omringd door tuinen, de Carlton Gardens. Daar werden tijdelijke paviljoenen voor de tentoonstellingen gehuisvest.

Cijfer: 3 (ik vond het gebouw niet mooi, de tuinen zijn niet veel meer dan een kaal stadsparkje, het geheel wordt overheerst door het moderne Melbourne Museum dat op hetzelfde terrein ligt, en ik kon er niet naar binnen!)

Toegang: Alleen met een gids, via het naastgelegen Melbourne Museum. Het is mij een raadsel wanneer de rondleidingen worden
gegeven. Op de maandag dat ik er was, was er in ieder geval geen.

Hoeveel tijd: 15 minuten om er door het park omheen te lopen

Opvallend: Het gebouw ligt in de wijk Carlton, waar ik ook een hotel had geboekt. Carlton is de buurt waar de Italiaanse immigranten zijn terechtgekomen. Dat zie je vooral in Lygon Street: een lange straat met zo’n 30-40 Italiaanse restaurants en cafés. ’s Avonds staan de obers buiten de klanten naar binnen te lokken. Er zijn verwarmde terrassen, en op de zondagavond dat ik er was leek het wel of half Melbourne hier kwam dineren. Heel gezellig en ontzettend lekker eten. En voortreffelijke cappuccino natuurlijk om de dag mee te beginnen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s