#399: Kakadu

Wat is het?
Kakadu is een 200 x 100 kilometer groot park in het uiterste noorden van Australië, een paar uur rijden van Darwin. Het is een “gemengd” werelderfgoed – het is zowel om natuurlijke als culturele redenen genomineerd. De natuur bestaat uit een typisch Noordaustralisch landschap van wetland en savanne, inclusief een volledig rivierbasin. De rijke fauna omvat zoet- en zoutwaterkrokodillen, schildpadden, grote groepen watervogels, maar bijvoorbeeld ook 200 soorten mieren. De cultuur bestaat uit rotstekeningen van de Aboriginals, gemaakt 20.000 jaar geleden tot aan nu. Het is ook de plek waar de oudste overblijfselen van de mens in Australië zijn gevonden.

Cijfer: 8,5 (als ik een maand later was geweest, had ik meer van het park kunnen zien en was het cijfer waarschijnlijk hoger uitgevallen; desondanks heel erg de moeite waard, vooral vanwege de vele grote vogels boven of naast de weg, de Aboriginal-rotstekeningen en de Yellow Water Cruise bij zonsopgang)

Toegang: Een parkpas voor 25 AUS dollar (18 EUR). Deze is 2 weken geldig. Je kunt de pas op een paar plaatsen in het park kopen, maar er is geen entreepost en ik ben ook geen controles onderweg tegengekomen (misschien vanwege het laagseizoen).

Hoeveel tijd: 3 dagen

Opvallend: ik was er van 31 maart tot en met 2 april, officieel net het begin van het seizoen (1 april), maar in de praktijk was alles nog erg nat en het regende veel. Kakadu in het natte seizoen betekent dat je maar een klein deel van het park kunt bekijken, de rest (inclusief wegen) staat gewoon onder water. Op de website en in het bezoekerscentrum staan de actuele gegevens wat er open is. In ieder geval Nourlangie Rock (met de grootste groep rotstekeningen) en de geweldige Yellow Water Cruise zijn ook in de regentijd toegankelijk. Voordeel van dit seizoen is wel dat het minder warm en minder druk is in het park.

Een gedachte over “#399: Kakadu

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s