Terugblik Singapore 2011

Singapore is feitelijk één stad, op een eilandje voor de kust van Maleisië. Er wonen 5 miljoen mensen. De meesten zijn Chinees van herkomst, en Singapore is dan ook een beetje zoals China er over 10 jaar uitziet (en het op sommige plaatsen zoals Shanghai en Hong Kong al doet). Er zijn onwaarschijnlijk veel winkels, allemaal onderdeel van grote winkelcentra. Die centra van meerdere verdiepingen hoog liggen allemaal naast elkaar, en hebben meestal een eigen specialisme of doelgroep.

Als je loopt te winkelen merk je nooit hoe warm en vochtig het eigenlijk is in Singapore, want de winkelcentra en de ondergrondse verbindingen met andere winkels en de metro hebben allemaal zware air conditioning.
Behalve winkelen en eten is er eigenlijk niets te doen: er zijn wel wat dingen te bekijken, maar dat stelt erg weinig voor.

Vervoer
Met de metro en de bus kom je overal, ook van en naar het vliegveld. Ik kocht een EZ-link pas: voor 12 Singapore dollar + nog een keer 10 dollar bijstorten heb ik 5 dagen kriskras door de stad kunnen reizen (in totaal 12 EUR). Het is allemaal heel duidelijk aangegeven en de metrostations liggen dicht bij elkaar.

Verblijf
Ibis on Bencoolen is een Ibis-hotel zoals je die ook in Europa vindt. Niet veel sfeer, erg groot. Mijn kamer beviel er wel goed: lekker bed, snel en gratis internet, TV met een paar westerse zenders. Handig in het hotel is ook de wasserette (inclusief strijkplanken en droger) waar je voor een paar dollar zelf je was in de machine kunt stoppen. Het ontbijt bestaat uit een redelijk buffet, met als grote plus een cappuccino-apparaat. Prijs: 100 EUR per nacht.

Eten & drinken
Alle winkelcentra hebben 1 of meer verdiepingen vol restaurants uit alle windstreken. Ik heb er een paar keer lekker Japans gegeten.

Kosten
Met uitzondering van de hotels is het er niet echt duur. Eten en vervoer zijn goedkoop. Entree betaal je niet of nauwelijks: een dag in het zwembad kostte 0,75 EUR, het Aziatisch museum was gratis op de dag dat ik het bezocht, net als de Botanische tuinen.

Gemiddeld dagbudget Singapore: 117 EUR

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s