Singapore

Ik bezocht Singapore tijdens mijn wereldreis in 2011. Ik was toen ongeveer 3 maanden onderweg en moest wat kleding en technische spullen vervangen. Dus deed ik vooral praktische dingen tijdens mijn 5-daagse verblijf en ging ik ook naar een zwembad in een prettig groene woonwijk. Ik had verwacht dat ik Singapore heel leuk zou vinden, want ik geniet over het algemeen van grote, levendige Aziatische steden. Singapore is echter zeer verwesterd en modern, en is eerder een handige plek om te wonen dan een exotische toeristische bestemming.

De Botanische Tuinen van Singapore waren één van de weinige toeristische attracties die ik bezocht, en zonder twijfel de meest indrukwekkende. Meer dan 4 miljoen bezoekers komen hier jaarlijks, waardoor het de meest bezochte botanische tuin ter wereld is. Ik herinner me de Nationale Orchideëntuin als één van de mooiste delen. Het is echt een groot park, een combinatie van een landschapstuin met speciale interessegebieden. Het verbaasde me hoe “wild” het was, met een verscheidenheid aan vogels. Ik kwam zelfs een intrigerende slang tegen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s