#395: My Son

Wat is het?
My Son (uitspraak: Mi Soen) is een groep ruïnes van tempels uit de 10e-13e eeuw, gemaakt door de Champa. Zij bewoonden een kuststrook in Centraal-Vietnam en waren de rivalen van de Khmer die Angkor bouwden. Het Champa-rijk stond onder invloed van India: de tempels zijn dan ook gewijd aan Shiva.  Het waren de eerste Hindoeïstische heiligdommen in Zuid-Oost Azië. My Son is erg zwaar gebombardeerd tijdens de Vietnam Oorlog in 1969 en er staat dus niet veel meer overeind.

Cijfer: 7,5 (het ligt prachtig in de jungle, je ziet er kleurige vlinders en kolibries, ook wel een verfrissend gezicht in het dichtbevolkte Vietnam; de tempels zijn echt ruïnes, van de 8 groepen zijn er 2 nog het bekijken waard; de rest is grotendeels overgroeid met planten)

Toegang: 60.000 dong (2,20 EUR). Het is een populaire dagtocht met een bustour vanuit Hoi An, en zelfs vanuit het 3 uur verderop gelegen Hué. Het terrein is maar klein en het kan er dus erg vol worden met toeristen. Ik was er om kwart voor 9 in de ochtend en toen viel het nog erg mee – alleen 2 kleine groepjes, Fransen en Japanners.

Hoeveel tijd: 1,5 uur (je loopt over een pad vanaf de parkeerplaats een stukje door de jungle, dan langs de tempelgroepen en dan kom je aan de andere kant weer bij het parkeerterrein uit)

Opvallend: Ik ben er heen gegaan achterop de moto, de goedkoopste vorm van openbaar vervoer in Vietnam. Motormannetje gezocht in Hoi An (meestal vinden ze jou wel, maar als je er eentje nodig hebt net weer niet), prijs afgesproken, helm op en gaan. Het is 50 kilometer enkele reis van Hoi An naar My Son, best ver achterop een motor. De rit duurde ongeveer een uur, hij reed erg hard. Toch is het een stuk plezieriger dan in een bus zitten. 

2 gedachtes over “#395: My Son

  1. Hi Els, we volgen je verslagen met veel interesse in het Rotterdamse! We vroegen ons af hoe het met je conditie gaat na al het lopen, varen, vliegen, treinen, achterop de motor etc. Je moet onderhand een bereconditie hebben 🙂

  2. ik hoopte die bere(n?)conditie te krijgen door de trekking, maar dat valt toch best tegen – ik ben ook geen kilo afgevallen (te veel lekker gegeten vrees ik, met name in India)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s