#393: Monumenten van Hué

Wat is het?
Hué in Centraal-Vietnam was van 1802 tot 1945 de keizerlijke hoofdstad van het land. Tot het werelderfgoed behoren de monumenten die de keizers achterlieten: de Verboden Stad in de citadel van Hué, maar ook hun graftombes, tempels en offerplaatsen buiten de stad.

Cijfer: 8 (de Citadel is mooi (hoogtepunt: de Truong San residentie), maar het is ook wel een reeks van veel goed in de verf zittende facades met weinig erachter; de monumenten buiten de stad maken het een stuk interessanter, ze liggen op de mooiste plekjes in het bos, de keizers gebruikten dat gebied ook als hun buitenverblijf)

Toegang: 55.000 dong (2 EUR) voor de citadel, en ook elk 55.000 dong voor de grote graftombes. Rest van de monumenten is gratis te bezoeken.

Hoeveel tijd: 3 uur voor de citadel, en nog een halve dag voor de monumenten buiten de stad

Opvallend: ik ben gefietst naar een aantal van de werelderfgoedmonumenten buiten Hué: glad asfalt, redelijk vlak, heerlijk weer, mooie omgeving, kortom goed fietsen hier. Ik bezocht de ceremoniële offerplaats Nam Giao, de vredige Tu Hieu pagode waar ik de dienst van 10 uur kon meemaken, en de tombe van Tu Duc (dat is een heel complex met een meertje, een houten paviljoen en graftombes van zijn naaste familie). Daarna werd het minder fijn fietsen, meer gaten in de weg, stoffig. Ik zat zelfs een stukje op de A1 snelweg van Hanoi naar Ho Chi Minh-stad! De andere tombes heb ik maar gelaten voor wat ze zijn, en ben de 10km terug gefietst naar Hué.

2 gedachtes over “#393: Monumenten van Hué

 1. hallo els

  je kent mij niet ,maar ik ben de kapster van je moeder
  prachtige verslagen en je moeder kookt volgende week
  alle recepten uit vietnam voor mij hahahahha
  geniet maar lekker ik volg je

  groetjes irma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s