#392: Ha Long Bay

Wat is het?
De baai van Ha Long is bekend om zijn ca. 1600 kalkstenen eilanden, die oprijzen uit de zee. Veel van de eilanden zijn hol, met enorme grotten. De meeste eilanden zijn nooit bewoond geweest en hebben dus een ongerepte natuur. Er leven apen, reptielen en papagaaien.

Cijfer: 7,5 (het was erg mistig en dat is niet fijn voor een landschap dat het van zijn schoonheid moet hebben; we bezochten één grot, de verrassend grote en mooie Surprising Cave; het karstlandschap lijkt erg op dat in Yangshuo/Guilin, even over de grens in China, waar ik in 2007 was (dat ligt niet in het water, maar aan een rivier))

Toegang: Ik betaalde voor een volle dagtour (12 uur) vanuit Hanoi 35 US dollar, inclusief transport, gids, lunch, boottour en kayakken door de baai. Entree tot de baai / het natuurgebied lijkt verder gratis.

Hoeveel tijd: halve dag

Opvallend: ik was er een week na het bootongeluk waarbij 12 mensen om het leven kwamen. Overnachten aan boord is een paar dagen verboden geweest, maar gebeurt nu weer (een deel van mijn groep uit Hanoi bleef 1 of 2 nachten op een boot in de baai). Als je in de haven van Ha Long aankomt zie je tientallen, misschien wel honderd toeristenboten liggen.  Toch viel mij de drukte in de baai zelf wel mee – er waren zo’n 20 boten tegelijk, en ze bezoeken niet allemaal dezelfde eilandjes / grotten. Ik heb nog een rondje door de hele baai gekayakt, en zelfs met mijn onervarenheid & onhandigheid was het geen probleem andere boten te omvaren.   

Een gedachte over “#392: Ha Long Bay

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s