#387: Qutb Minar

De Minaret

De Minaret

Wat is het?
De Qutb Minar is een ruim 72 meter hoge bakstenen minaret in het zuiden van Delhi.  Hij dateert uit de 13de eeuw en is een van de beste voorbeelden van islamitische architectuur in India. In hetzelfde complex als de minaret liggen nog een aantal andere monumenten, zoals de ijzeren pilaar (een staaltje heel vroeg ijzerwerk uit de 5e eeuw), tombes van islamitische heersers over de stad en een onafgebouwde minaret die 2x zo hoog had moeten worden als de Qutb Minar.

Cijfer: 7,5 (de minaret zelf is onvoorstelbaar hoog en dik als je er onder staat; de rest van het complex is ook de moeite waard, het is aangelegd als een soort park met bankjes waarvandaan je alles op je gemak tot je kunt nemen; naast de minaret vond ik de tombe van de 12e eeuwse sultan van Delhi, Illtutmish, met zijn marmeren decoraties het indrukwekkendst )

Toegang: 250 rs. Behoorlijk veel westerse toeristen hier, meer dan ik elders in India heb gezien.

Hoeveel tijd: 1 uur

Opvallend: het meest vreemde monument hier op het terrein is de IJzeren Pilaar. Het lijkt een verdwaald stukje moderne constructie, maar het ding dateert al van rond het jaar 400. En hij is nog steeds niet gaan roesten! Het is een dunne ijzeren paal van 7 meter hoog, met een hekje eromheen ter bescherming.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s