#382: Kerken en kloosters van Goa

Wat is het?
Wat nu “Oud Goa” heet was de hoofdstad van Portugees-Indië van 1565-1760 . Uit die tijd zijn vooral kerken en kloosters overgebleven. De stad is van grote invloed geweest op de verspreiding van het katholicisme en Europese bouwstijlen over Azië.

Cijfer: 7 (als je de kerken van Portugal, Spanje en Italië kent, dan is dit niet zo bijzonder – van binnen zijn ze ook behoorlijk kaal, geen match voor de kunst in Europa)

Toegang: gratis

Hoeveel tijd: 3,5 uur

Opvallend: aan het begin van de 17e eeuw woonden hier 200.000 mensen, dat kun je je nu niet meer voorstellen. Het is een soort openluchtmuseum waar wel wat eetstalletjes en souvenirverkopers zijn, en er wonen ook wat mensen in tenten en hutten. Verder is het het domein van de straathonden: je ziet ze overal in India, een beetje liggen te slapen in de zon. Ze blaffen of bijten niet naar mensen. Echt gezond zien ze er niet uit, maar verhongeren doen ze ook niet. Hier in Oud Goa zag ik een lokale man ze ook stuk voor stuk een handvol eten geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s