#377: Mahabalipuram

Wat is het? Verschillende groepen tempels en reliëfs, verspreid over het kustplaatsje Mahabalipuram. Ze zijn in de 7de eeuw door de Pallava-dynastie uitgehouwen uit blokken graniet. Het zijn 3 grotere groepen: de kusttempel (pal aan zee, en gebouwd), “Arjuna’s boetedoening” (een heel groot relief uitgehouwen uit een blok graniet in de grond, hét meesterwerk van Mahabalipuram) en de Vijf Ratha’s (tempels ook uitgehouwen uit één blok steen).

Cijfer: 8 (plus: veel te zien, relaxte sfeer; min: het zijn doodse monumenten geen levende tempels)

Toegang: buitenlanders betalen 250 rupee (4,5 EUR) entree, Indiërs 10 rupee. Het kaartje is geldig voor alle tempels. Ze liggen ook niet ver van elkaar zodat je in een halve dag te voet alles kunt zien.

Hoeveel tijd: 3,5 uur voor het gros van de tempels

Opvallend:  ik was er al om half 8, vroeg genoeg om een massa aan rood en geel geklede pelgrims uit zee te zien komen. Ze zijn met bussen gekomen, en ik kom ze ook steeds weer bij de tempels tegen. Ik moet een paar keer optreden als fotomodel….

2 gedachtes over “#377: Mahabalipuram

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s