Terugblik Bahrein 2011

Ik zei het al in mijn reisverslag: raar land, Bahrein. Het was voor mij de eerste keer in de Golf-regio, en het is toch wel een aparte sfeer. Bahrein is maar heel klein, eigenlijk een woestijn maar dan bijna helemaal volgebouwd met wolkenkrabbers en flats. Na een paar dagen heb je het wel helemaal gezien, ik moet er niet aan denken hier jaren te wonen zoals de vele Europese expats hier. Het weer was heerlijk zo in januari: zo’n 22 graden overdag en altijd zon. Een lekker ontspannen begin van de reis.

Vervoer
Net als in Amerika kom je hier nergens zonder auto. Ik had er eentje gehuurd bij Budget. Autohuur is hier veel goedkoper dan in andere landen, ik betaalde 20 EUR per dag. Kilometers maken doe je toch niet. En de benzine kost ook niks (een volle tank voor 7 EUR!).
Ik kreeg een Nissan Tida mee, een paars monster. Alle auto’s hier zijn automaat geschakeld. Op de weg is het overal erg druk, veel opstoppingen ook vooral in de stadscentra. Op de parkeerterreinen zie je vaak afdakjes boven de auto’s, zodat je niet in een kokende auto terugkomt.

Verblijf
Ik overnachtte in het Elite Suites Hotel in Manama. Het is een van de vele grote, luxe hotels hier. Ik had kamer 509, een hele grote suite met keuken, badkamer met separaat douche en bad, lekker bed, een zitje en bureau. Ik heb ook veel plezier gehad van de radio op de bijgeleverde stereo installatie.

Dat kost dan ook wel 100 EUR per nacht. Ontbijt inclusief, ook prima met veel fruit, pannenkoeken, wentelteefjes, toast, cornflakes en nog veel meer wat ik niet geproefd heb. Er is een groot parkeerterrein bij het hotel, en zoals alles in Bahrein is het nergens ver vandaan. Het ligt tussen 2 winkelcentra in, en aan de overkant van de snelweg zijn er nog 2.

Eten & drinken
Ik heb ’s avonds steeds gegeten in één van de malls. Vooral in de City Center mall hebben ze een keur aan internationale restaurants – en zo at ik er prima Thais, Turks en Amerikaans.

Kosten
1 Bahrein Dinar is ongeveer 2 EUR. Op het vliegveld had ik 50 Dinar gepind, maar dat heb ik lang niet opgemaakt. Er is simpelweg niet veel om aan uit te geven. Entreeprijzen zijn heel laag: gratis tot 0,5 dinar. Uitgebreid eten kost ongeveer 7 dinar. Alleen het hotel (betaald met creditcard) hakt er flink in!

Gemiddeld dagbudget Bahrein: 131 EUR

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s