#376: Bahrein Fort

Wat is het? Het meeste wat je ziet is een zwaar gerestaureerd fort, oorspronkelijk gebouwd door Portugezen in de 16e eeuw. Het is echter vooral een werelderfgoed geworden omdat het een tell is: een kunstmatige heuvel waar verschillende lagen archeologisch materiaal op elkaar liggen. Hier dateren ze vanaf 2300 voor Christus tot en met de 16e eeuw, en daarmee is het de rijkste opgraving in de Golf-regio / oostelijke Arabische wereld.

Cijfer: 6 (plus: fraaie ligging aan zee; min: beetje doods en overgerestaureerd)

Toegang: het fort ligt net buiten de Bahreinse hoofdstad Manama, en hoewel het de belangrijkste  bezienswaardigheid van het land is staat het niet vanaf de snelweg aangegeven; ook de entreeprijs is vaag: ik liep zo het terrein op, niemand die me naar een kaartje vroeg en ook nergens een loket (de ticketmevrouw zit verstopt in het bijbehorende museumpje, zag ik later)

Hoeveel tijd: 1,5 uur, inclusief gezonde lunch in het museumcafé

Opvallend:  Bussen vol met Duitsers die achter gidsen aan in gezwinde pas het fort bestormden. Van een cruise of zo?

Els in het Fort van Bahrein

Op het binnenterrein van het Fort van Bahrein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s