Een zondags uitje

Zelfs op zondag zitten de bussen hier vol. Een deel van de Mauritiërs stapt uit bij de kerk – allerlei Amerikaanse evangelistische genootschappen, zoals de pinkstergemeente, zijn hier populair. De hindoes vieren vandaag een feestdag die ze naar de zee brengt om een ritueel bad te nemen. En ik rijd door naar de botanische tuin van het plaatsje Pamplemousse, 11 kilometer ten noorden van Port Louis.

De tuin dateert van 1736 en is gesticht door de Franse gouverneur (hij woonde er ook). Je kunt je van alles voorstellen bij een botanische tuin, maar dit is een soort park met vooral veel palmbomen. Er lopen geasfalteerde weggetjes doorheen. Niet voor niets heb ik bij de entree ook een plattegrond meegekregen. Als buitenlander moet je 100 rupee betalen, de lokale bewoners mogen op zon- en feestdagen gratis naar binnen.

Op de plattegrond staan ook de meest bijzondere bomen en planten aangegeven. En die zoek ik ook op: een Talipot-palm die eens in de 60-70 jaar bloeit en dan sterft, en een vijver met hele grote ronde waterlelies (Victoria Amazonica). Het aantal bloemen valt me tegen, het zijn vooral heel veel bomen. Het is een fijne plek voor vogels. Ik zie weer het zwartkuifje van gisteren (de Roodoorbuulbuul), en ook een klein dik feloranje vogeltje (de Madagascar Fody) en enkele watervogels.

5197218452_1da609a7a0_z

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s