Terugblik Noordwest Spanje

Het Noordwesten van Spanje is een echte aanrader: niet té heet in de zomer, mooie groene natuur, veel bezienswaardigheden, niet veel toeristen behalve Spaanse. Ik was er in totaal negen dagen, en dan heb ik zelfs nog de hoogtepunten Santiago de Compostela en Nationaal Park Picos de Europe aan me voorbij moeten laten gaan.

Noordwest Spanje, met name Asturië, is een mooie groene vakantiebestemming met volop (oude) bezienswaardigheden. Buitenlandse toeristen zie je er niet veel, hooguit wat Fransen. Verder volop Spanjaarden die de hitte van de rest van het land aan het ontvluchten zijn.

Vervoer
Gevlogen van Amsterdam naar Madrid. Het is ook mogelijk om via een overstap in Parijs rechtstreeks naar Oviedo te vliegen, de hoofdstad van Asturië. De vlucht naar Madrid is goedkoper, gaat een paar keer per dag én je hoeft niet op Parijs Charles de Gaulle rond te hangen. Wel moet je dan ca. 3 uur extra rijden naar het noorden.

Accommodatie
In de volgende drie hotels heb ik overnacht:

Hotel Sierra del Aramo in La Vega de Riosa. Rustig hotel, midden tussen de bergen en op een kwartiertje afstand van de snelweg. Het is erg nieuw, alles ziet er keurig en modern uit. Toch niet helemaal tevreden: op het ontbijt wordt erg bezuinigd (er is genoeg, maar niets echt lekker vers) en er zijn geen restaurants in de omgeving.

Prijs: 50 EUR inclusief ontbijt
Link: http://www.hotelsierradelaramo.com/

hotel1a
La Quintana de Pancar in Pancar, vlakbij Llanes. Ruim hotel met een soort semi-balkon. Alles net een slagje beter dan in het vorige hotel. Draadloos internet alleen in de hal (daar zijn wel zitjes).

Prijs: 106 EUR inclusief ontbijt
Link: http://www.booking.com/hotels/hotel/es/la-quintana-de-pancar.nl.html

hotel2
Hosteria del Monasterio de San Millan in San Millan is een behoorlijk luxe hotel in een vleugel van het Yuso-klooster. Met Wifi, minibar en een heerlijk bad. En niet te vergeten het prachtige uitzicht vanuit het raam (meer een luikje) over de bergen en weilanden.

Prijs: 60 EUR exclusief ontbijt
Link: http://www.sanmillan.com/e_hotelsm.asp

Eten
Je moet hier wel van vis houden! De menukaarten van de restaurants zijn vrijwel allemaal traditioneel regionaal. En alleen in het Spaans. Mijn favoriet zoals altijd is de inktvis: pulpo.

Gijon 002

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s