Dag 1: Tol en Tunnels

De eerste middag van dit verblijf in Spanje breng ik grotendeels door in de auto. Ik huur altijd de kleinst mogelijke (en goedkoopste) auto. Maar dit keer word ik op het vliegveld van Madrid verrast met een upgrade: een sportieve Peugeot 307 Cabrio!

Op de rit naar het uiterste noordwesten heb ik het open dak nog maar niet uitgeprobeerd. De route gaat over rustige en goede snelwegen. Tot twee keer toe moet ik zelfs tol betalen: een keer 9 EUR en een keer 10 EUR. De kosten van de weg voor die laatste 10 EUR zijn wel duidelijk: de ene na de andere tunnel moet ik door. Zo vlak en kaal het landschap in Midden-Spanje (rond Madrid en Salamanca) is, zo bergachtig en groen is het hier. Die verandering in landschap begint eigenlijk meteen zodra je bij León afslaat naar het noorden.

Aan het eind van de middag kom ik aan in mijn hotel in het plaatsje Riosa. Hier in de buurt is het allemaal nog veel groener. Niet voor niets zeggen ze dat deze regio (Asturië) op Engeland lijkt: het is er groen en nat. Maar daarover morgen meer. Ik installeer me vanavond lekker met een boek en de laptop in het hotel, en neem er een stokbrood met serranoham als ‘diner’. Dit gehucht heeft namelijk geen restaurants!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s