Terugblik VS 2009

In april 2009 reisde ik 2 weken door het oosten van de Verenigde Staten. Ik bezocht niet minder dan 9 staten: Virginia, Maryland, Delaware, Pennsylvania, West Virginia, Ohio, Kentucky, Tennessee & North Carolina. Plus Washington DC, dat een status aparte heeft.

Dit deel van de VS lijkt erg op Europa: niet alleen de (koloniale) architectuur, maar ook het landschap deed me vaak denken aan Centraal-Europa (Duitsland, Slowakije). Twee weken bleek lang genoeg hier. Het zuidwesten van het land, waar ik in 2006 was, vind ik toch interessanter: het is veel exotischer en qua landschap extremer.

Algemeen
Dit deel van de Verenigde Staten kenmerkt zich door de vele patriottische monumenten en de link met Europa. Presidenten worden er vereerd als koningen. Echt origineel is er niet veel meer, veel is nagebouwd hoewel voor Europese begrippen toch niet zo oud. Leuk om een keer gezien te hebben, maar voor de culturele hoogtepunten moet je hier toch niet zijn.
Beter gesteld is het met de natuur: ik had een heerlijke week in Ohio, Kentucky en Tennessee, waar ik veel buiten kon zijn.

Smokies2

Verblijf
Washington Suites in Alexandria (Virginia) is een heel groot hotel met alleen maar suites. Dat betekent dus een o.a. eigen keuken met koelkast, gasfornuis en magnetron. En een fijn bureau om aan te werken (euh, internetten).

Er zit ook een restaurantje in het hotel. Daar de eerste avond lekker gegeten. Voor de gezelligheid hoef je er niet naar toe, het is een kruising tussen een café en een kantine. Het ontbijt is ’s ochtends ook daar. Na de eerste dag ben ik maar gaan doen wat de meeste andere gasten ook deden: koffie en broodjes ophalen en meenemen naar de kamer.

Prijs: 95 US dollar
Link: Washington Suites

Hotel1

Holiday Inn Express in St. Clairesville (Ohio) is een standaard motel aan de snelweg. Het ligt ook vlakbij de Ohio Valley Mall en een groot terrein met allerlei restaurants en een WalMart. Een leuke plek om ’s avonds nog even heen te gaan.

Kamer was netjes. Ontbijt ook zeker niet slecht, met bagels, cornflakes en yoghurt. En natuurlijk weer het wegwerpservies.

Prijs: 91 US dollar
Link: Holiday Inn Express

Hotel2
Serenity Hill in Brownsville (Kentucky) is een luxe en rustige Bed & Breakfast. Het ligt aan de weg naar Mammoth Cave National Park, zo’n 10 minuten rijden van de ingang.
Het huis met ruime tuin en veranda heeft 3 gastenkamers. Ik was echter de enige gast. Heerlijk bed en onwaarschijnlijk grote badkamer.
’s Ochtends is er een 3-gangen ontbijt met vers geperst vruchtensap (cranberry/druiven). Lief echtpaar uit Texas runt deze B&B.

Prijs: 71 US dollar
Link: Serenity Hill

Hotel3

Laurel Springs Lodge in Gatlinburg (Tennessee) is een Bed & Breakfast aan de uitvalsweg naar de Great Smoky Mountains. Karakteristiek houten huis, doet wat Zwitsers aan. Hier heb ik een knusse kamer.
Je kunt iedere dag uit een menu kiezen wat je voor ontbijt wilt (2 gangen) en hoe laat. Erg lekker en je zit in een lichte en mooi aangeklede ontbijtruimte. Ook zeer vriendelijke eigenaren (en geen andere gasten).

Prijs: 115 US dollar
Link: Laurel Springs Lodge

Hotel4
De English Inn in Charlottesville (Virginia) is een groot hotel met inderdaad een wat Engelse atmosfeer. Kamers zijn OK, maar al wel wat oud. Ontbijt is er helaas net zo triest als in de motels: plastic servies en wat bagels / cornflakes / koffie.

Prijs: 99 US dollar
Link: English Inn

Hotel5
Embassy Suites in Williamsburg (Virginia) is een typisch exemplaar van deze hotelketen. De kamers zijn allemaal suites, met aparte woon- en slaapkamer (allebei met een grote TV). Op mijn vorige reis door de VS heb ik hier ook al eens overnacht. Ik moet hier voor het eerst betalen voor het draadloos internet: 5,95 US dollar per 24 uur.

Prijs: 137 US dollar
Link: Embassy Suites

Hotel6

Eten en drinken
Echt lekker eten in een gezellig restaurant is niet iets vanzelfsprekends als je door de VS reist. Al snel kom je bij de beroemde ketens terecht, je hebt er heel veel die in elke plaats wel één of meer vestigingen hebben. Applebees en Tony Roma’s vind ik dan nog bij de besten horen.
Bij al deze restaurants geldt: kwantiteit i.p.v. kwaliteit, en snelheid i.p.v. gezelligheid. Je bent nog halverwege het hoofdgerecht en dan komen ze vragen of je nog een dessert wilt. Nee? Dan brengen we vast de rekening.
De prijzen liggen laag: 8 – 10 dollar voor een hoofdgerecht, in de wat luxere restaurants ca. 15 dollar.

Eten2
Vervoer
De VS zijn gemaakt om met een auto door te rijden, dus rondreizen met een huurauto gaat prima. Alleen in de buurt van Washington was het druk. Verder heb ik veel op de cruise control kunnen rijden.
De benzine is hier nog steeds erg goedkoop: 2 US dollar per gallon (3,785 liter). Dus een volle tank voor 20 US dollar. Hieronder een foto van mijn gehuurde Toyota Yaris.

Auto

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s